Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Οι φτωχοί βουλευτές είναι το πρόβλημα.

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Τσουκαλά, Τσακαλώτου και Σταθάκη. Σιγά τις καταθέσεις, και σιγά τις επενδύσεις. Εγώ έχω πολύ περισσότερα από όλους αυτούς μαζί.
Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλες καταθέσεις και επενδύσεις.
Και αντί να κατηγορούν τους βουλευτές που είναι φτωχαδάκια, κατηγορούν τους πλούσιους βουλευτές.
Πώς πας ρε φίλε να γίνεις βουλευτής αν δεν έχεις καταφέρει στη ζωή σου να έχεις βγάλει μερικά εκατομμύρια ή αν δεν είχες, έστω, ζάπλουτους γονείς να σου αφήσουν μια τεράστια περιουσία;
Πώς θα φέρεις πλούτο στους πολίτες, αν δεν έχεις καταφέρει εσύ να γίνεις πλούσιος;
Εν τω μεταξύ, δεν ενοχλούν οι πλούσιοι νεοδημοκράτες και πασόκοι βουλευτές που ξέσκισαν την χώρα. Ενοχλούν οι πλούσιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είναι ηθικό, λέει, το ζήτημα. Δηλαδή, έχουμε αποδεχτεί πως ο Βενιζέλος είναι ανήθικος -οπότε μπορεί να είναι ζάπλουτος-, αλλά τον Τσακαλώτο τον θέλουμε μοναχό που τρέφεται με ακρίδες. Κι αυτά περί ηθικής τα λένε τηλεδημοσιογράφοι που δουλεύουν 25 χρόνια για νταβατζήδες. Ηθικότατοι.
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι «Θα κάνουμε όλους τους Έλληνες πλούσιους σαν τον Τσουκαλά, τον Τσακαλώτο και τον Σταθάκη».
Δεν γίνεται αυτό αλλά οι Έλληνες είναι τόσο μαλάκες που θα το πίστευαν. Εδώ έχουν πιστέψει άλλα κι άλλα.
Οι Έλληνες τους γουστάρουν και τους θαυμάζουν τους πλούσιους. Όλο πλούσιους ψηφίζουν· γιατί νομίζουν πως, αν ψηφίζουν πλούσιους, θα γίνουν κι αυτοί μια μέρα πλούσιοι. Εντελώς ζώα.
Και ψηφίζουν σαράντα χρόνια τους ίδιους πλούσιους, για να μην φτωχύνουν κι αυτοί και τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα.
Τέλος πάντων, αφού δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξυπνάδα να δώσει αυτήν την απάντηση, ας κάνει κάτι άλλο:
Ας βάλει τους τρεις βουλευτές του σε τρία αυτοκίνητα κι ας τους στείλει στην Συγγρού να οδηγούν μεθυσμένοι ανασφάλιστα αυτοκίνητα και να είναι και ξεβράκωτοι.
Θα τους συλλάβει η Τροχαία, θα ζητήσουν συγγνώμη, θα πουν όλοι οι τηλεδημοσιογράφοι πόσο απαράδεκτη ήταν η συμπεριφορά τους, θα φάνε κάνα πρόστιμο μερικών χιλιάδων ευρώ και θα ξεχαστούν οι καταθέσεις και οι επενδύσεις.
  Εγραψε: Pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου