Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Βίκη Σταμάτη

Ρε συ πιτσιρίκο, νιώθω πολύ άσχημα για τη Σταμάτη. Μόλις διάβασα για την απόπειρα αυτοκτονίας της και ένα συναίσθημα βαθιάς θλίψης με γέμισε. Παρόλο που μου είναι αντιπαθής ως φυσιογνωμία και μπορεί να έχει ουσιαστικό μερίδιο ευθύνης στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου (δεν το ξέρω), όλα αυτά που της συμβαίνουν μου φαίνονται πολύ σκληρά.
Και με ενοχλεί αφάνταστα ο τρόπος που την κατασπαράζουν τα ΜΜΕ, ως κάποια που έπαθε αυτό που της άξιζε.
Σαν ένα είδος δημόσιου λιθοβολισμού το αντιλαμβάνομαι. Ειδικά όταν τη σχολιάζουν δημοσιογράφοι που θα΄πρεπε μάλλον να βρίσκονται στο διπλανό κελί μαζί της.
Τη βλέπω ως τόσο τραγική φιγούρα που εύχομαι να την αφήναν ελεύθερη.. εσένα ποιες είναι οι σκέψεις σου σ’ αυτό το θέμα;
Μ.Π.
(Αγαπητέ φίλε, οι δημοσιογράφοι την σχολιάζουν γιατί ξέρουν πως θα έπρεπε να είναι κι αυτοί στη φυλακή. Και πώς αυτή και ο άνδρας της φυλακίστηκαν για να μην φυλακιστούν οι ίδιοι και πολλοί πολιτικοί. Στο θέμα της δικαιοσύνης, εγώ είμαι κάπως κυκλοθυμικός με κάτι τέτοιους φυλακισμένους. Τη μια στιγμή πιστεύω πως σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει να είναι στην φυλακή -εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο-, και την άλλη πιστεύω πως χρειάζεται ένας Στάλιν να τους καθαρίσει όλους με συνοπτικές διαδικασίες. Αν ήμουν δικαστής θα δήμευα όλη την περιουσία του ζεύγους και θα άφηνα ελεύθερη την Σταμάτη γιατί έχει ένα μικρό παιδί που μεγαλώνει χωρίς γονείς. Υπάρχει ο νόμος, υπάρχει και η λογική. Φυσικά, πριν φτάσουμε στο δικαστήριο και τις ποινές, θα είχα δώσει ασυλία στον Άκη Τσοχατζόπουλο υπό τον όρο να πει όλα όσα ήξερε για πρόσωπα και πράγματα. Να είστε καλά.)
 Εγραψε:Pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου