Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Η αιθαλομίχλη πνίγει την πόλη μας και το λεκανοπέδιο


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η αιθαλομίχλη πνίγει τη χώρα, η οικονομική και ενεργειακή φτώχεια πνίγει τις ζωές των πολιτών και η αναλγησία της Κυβέρνησης μέσα στις άγιες ημέρες δεν έχει προηγούμενο.
Το μέτρο της εξίσωσης του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, που επιβλήθηκε από το μνημόνιο, επιβάρυνε υπέρμετρα τις συνθήκες ζωής των πολιτών και σήμερα με τους τραγικούς δείκτες της αιθαλομίχλης αποβαίνει θανάσιμο για την υγεία τους. Το εξοργιστικό, για την εμμονή της Τρόικας να το απαιτεί και την Κυβέρνησης να το διατηρεί, είναι ότι απεδείχθη πέρα για πέρα και οικονομικά αναποτελεσματικό αφού δεν επετεύχθη ο στόχος των εσόδων το αντίθετο αυτά έχουν μειωθεί κατά πολύ.
Σήμερα με τους τραγικούς δείκτες της αιθαλομίχλης, υπερδιπλάσιους των ανώτατων ορίων
Και στην πόλη μας, αλλά και σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει επιτέλους την απόφαση για το πιο δραστικό μέτρο που είναι η άρση της εξίσωσης φόρων του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, να λάβει μέτρα για όλους τους πολίτες που κρυώνουν και ταυτόχρονα να προωθήσει τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων ευρείας κλίμακας για την οικονομική θέρμανση στις κατοικίες και την ενεργειακή αναβάθμιση του οικιστικού ιστού.
Είναι απαράδεκτο να εξαγγέλλει ημίμετρα, λες και πρόκειται για ένα έκτακτο περιορισμένο περιστατικό και να κρύβεται πίσω από δικαιολογίες περί θερμαινόμενων πισίνων κλπ που προκαλούν το λαϊκό αίσθημα, για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την καθυστέρηση της εφαρμογής των μέτρων καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καυσίμων και της φοροδιαφυγής που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στερώντας το δημόσιο από πολύτιμους πόρους και μεταφέροντας τεράστια βάρη και θυσίες στα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά.
Οι πολίτες βιώνουν σήμερα μεγάλες ανατροπές στη ζωή τους, έχουν φθάσει στο τέλος του 2013 σε συνθήκες, οιονεί πολεμικής καταστροφής, με το διάχυτο φόβο και την ανασφάλεια για τα πάντα, υπό τέτοιες συνθήκες είναι δυνατόν να τους προσθέσουμε τον φόβο και την ανασφάλεια για την υγεία τους, για την ίδια τη ζωή τους;;; 
 ΣΧΟΛΙΟ: Μια τοποθέτηση για την αντιμετώπιση του σοβαρού θέματος από τη Δημ. Αρχή Ιωαννίνων μήπως ενισχύει το περιεχόμενο του παραπάνω δελτίου;

Η ΔΗΜΑΡ επιστρέφει 145.000 ευρώ από κρατική επιχορήγηση

  Την επιστροφή των 145.000 ευρώ από την καρτική  επιχορήγηση του 2013 ανακοίνωσε η  Δημοκρατική Αριστερά, ποσό που αναλογεί για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου ερευνών και μελετών.

«Η Δημοκρατική Αριστερά αποφάσισε για το έτος 2013, να μην χρησιμοποιήσει το ποσό των 145.000 ευρώ περίπου που της αναλογεί από την τακτική χρηματοδότηση του έτους 2013 για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου ερευνών και μελετών, και ως εκ τούτου, με επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, του γνωστοποιεί την επιστροφή από την τακτική κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει του αντίστοιχου ποσού», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε σχετική ανακοίνωση.
ΣΧΟΛΙΟ: Επαινετή η χειρονομία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου