Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Απαλλαγή από τον φόρο των κερδών από οικιακά φωτοβολταικά (10kw)

Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή σχετικά με το ΕΝ.Φ.Ι.Α., εκτός των άλλων τροποποιήσεων προστίθεται και νέα παράγραφος 6 στο άρθρο 29 του νόμου 4172/2014 με την οποία προβλέπεται η απαλλαγή από τον φόρο των κερδών από φωτοβολταϊκά μέχρι 10kw.
Αναλυτικά η νέα παράγραφος έχει ως εξής :
 Τα κέρδη των φυσικών προσώπων και των ατομικών επιχειρήσεων που εμπίπτουν στην έννοια των πολύ μικρών επιχειρήσεων, όπως ορίζονται στη Σύσταση 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής της 6ης Μαΐου 2003, από τη διάθεση παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας προς την εταιρεία «Δ.Ε.Η. Α.Ε». ή άλλο προμηθευτή, μετά από την ένταξη τους στο «Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων μέχρι δέκα (10) kw», κατόπιν απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με την παράγραφο 3 του Άρθρου 14 του ν.3468/2006, απαλλάσσονται του φόρου.»
 
   Εκτός από τα φυσικά πρόσωπα και τις ατομικές επιχειρήσεις, τα κέρδη από φωτοβολταϊκά μέχρι 10kw απαλλάσσονται και για τα νομικά πρόσωπα (εφ΄οσον εμπίπτουν στην έννοια των πολύ μικρών επιχειρήσεων) που αναφέρονται στις περιπτώσεις α,β,δ,ε,στ του άρθρου 45.
«α) οι κεφαλαιουχικές εταιρείες που συστήθηκαν στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή, (ΑΕ-ΕΠΕ-ΙΚΕ)
β) οι προσωπικές εταιρείες που συστήθηκαν στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή, (ΟΕ-ΕΕ)
δ) συνεταιρισμοί και ενώσεις αυτών,
ε) κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα,
στ) κοινοπραξίες,»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου