Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Συνωμοσιολογία.

Η καχυποψία των Ελλήνων είναι γνωστή. Εν πολλοίς είναι και δικαιολογημένη, αφού έχουν περάσει τόσα πολλά. Από την άλλη, πολλοί Έλληνες είναι ρουφιάνοι και λαμόγια, οπότε είναι λογικό να πιστεύουν πως και όλοι οι υπόλοιποι είναι ρουφιάνοι και λαμόγια.
Η καχυποψία των Ελλήνων τους οδηγεί ντουγρού στη συνωμοσιολογία.
Οι Έλληνες βλέπουν συνωμοσίες παντού. Ακόμα και στο τρόλεϊ που δεν περνάει, ενώ το περιμένουν στην στάση. Το τρόλεϊ δεν περνάει ειδικά γι΄αυτούς. Οι υπόλοιποι σαράντα νοματαίοι που περιμένουν το ίδιο τρόλεϊ στην στάση δεν μετράνε. Είναι ντεκόρ.
Τώρα τελευταία, η συνωμοσιολογία των Ελλήνων έχει χτυπήσει ουρανό. Πίσω από όλα κάτι κρύβεται. Δεν ξέρουν τι. Γιατί κρύβεται καλά. Ή είναι αόρατο.
Το καλό της συνωμοσιολογίας είναι αυτό: οι συνωμότες είναι τόσο καλά κρυμμένοι που μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε.
Η συνωμοσιολογία είναι η ιδανική μέθοδος για να μην αλλάξει τίποτα και για να μην προσπαθείς να αλλάξεις κάτι. Η συνωμοσιολογία είναι η τέλεια δικαιολογία για να είσαι απαθής ή κάθαρμα. Ή και δυο.
Όλα είναι κανονισμένα, οι μεγάλοι έχουν συνωμοτήσει και τα έχουν βρει μεταξύ τους, οπότε εμείς δεν μετράμε και μπορούμε να ψηφίζουμε με λύσσα για 40 χρόνια την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που τα έχουν κανονίσει με τους «μεγάλους» -και συμμετέχουν στην συνωμοσία-, αλλά, παράλληλα, εμείς να μην έχουμε καμία απολύτως ευθύνη.
Γιατί το καλό της συνωμοσιολογίας είναι πως εσύ είσαι πάντα αθώος.
Κι αν κάνεις λαμογιές, αυτές δικαιολογούνται, αφού τις κάνεις για να αντιδράσεις στη μεγάλη συνωμοσία που γίνεται σε βάρος σου από τους «μεγάλους».
Βέβαια, όταν η συνωμοσιολογία ξεπεράσει κάποια όρια, εσύ λαλάς εντελώς και φτάνεις στο συμπέρασμα πως η ζωή είναι απλά μια συνωμοσία που οδηγεί στον θάνατο.
Περαστικά.
  ΄Εγραψε Pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου