Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Προτεραιότητα της Δημ. Αρχής οι γκλαμουράτες παρεμβάσεις και όχι το κοινωνικό έργο.


Την εκ νέου υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθηναίων εξήγγειλε και επίσημα ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης και χαρακτήρισε ως καλοδεχούμενη κάθε βοήθεια από τα κόμματα του Συνταγματικού Τόξου.
   Αλήθεια τι είναι αυτό που κάνει τον κ. Καμίνη να θέλει να διεκδικήσει για δεύτερη φορά θητεία στον Δήμο Αθηναίων; Πρώτον, το γεγονός ότι, όπως λέει υπερηφάνως, είναι ο μοναδικός δήμαρχος που κατάφερε να φέρει στην πόλη 120 εκατ. ευρώ, τα οποία έχει ξοδέψει κυρίως στο κοινωνικό έργο του, για το οποίο δηλώνει «υπερήφανος». Εν μέσω οικονομικής κρίσεως και χωρίς τυμπανοκρουσίες, ο Δήμος Αθηναίων κατάφερε να σιτίζει καθημερινώς 1.400 συμπολίτες μας, να παρέχει οικονομική βοήθεια (τροφή, ένδυση, ακόμη και οικιακό εξοπλισμό) σε 3.500 οικογένειες, να σιτίζει 5.500 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και να παρέχει πρόγευμα σε χιλιάδες παιδιά σε δημοτικά σχολεία της Αθήνας.
    Προτίμησε, λέει, να ξοδεύει τα χρήματα που ο ίδιος έφερε για την πόλη σε προγράμματα κοινωνικής δράσης παρά σε στολισμούς και άχρηστες γκλαμουράτες παρεμβάσεις.   Πρωταρχική του μέριμνα, το πώς θα συμπαρασταθεί  αποτελεσματικά στους δοκιμαζόμενους από την κρίση συμπολίτες μας.  
     Στον αντίποδα του έργου  του κ. Καμίνη, ο συνάδελφός του της πρωτοβουλίας των πέντε  κ. Φίλιος έχει να  παρουσιάσει τα εξής:
 Ψαλίδισε το κοινωνικό έργο  σε μια περίοδο που οι πολίτες ζουν στα όρια της πτώχειας ,  διέκοψε τη σίτιση,  δεν  παρέχει πρόγευμα σε  παιδιά δημ. σχολείων,  ανακάλυψε  κατά το προεκλογικό έτος το κοινωνικό τιμολόγιο, άφησε στο απυρόβλητο τους μόνιμους μπαταχτσήδες των  δημοτικών τελών, διόγκωσε τα ληξιπρόθεσμα  των παρελθόντων οικονομικών ετών,  δε  στήριξε όσο έπρεπε το κοινωνικό έργο του ΟΚΠΑΠΑ,  σπατάλησε  τα χρήματα σε ταξίδια, επετείους,  φιέστες, ανταλλαγές αποστολών κλπ,  έδωσε προτεραιότητα  στη χρηματοδότηση του Πνευματικού Κέντρου  για τις στοχευόμενες γκλαμουράτες «πολυπολιτισμικές» εκδηλώσεις , δε διεκδίκησε προγράμματα που θα  στήριζαν το κοινωνικό έργο και το χειρότερο μεταξύ άλλων , έχασε  και το ταμείο.
   Τι άραγε λοιπόν τους συνδέει  τους πέντε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου