Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Περί ΣΥΡΙΖΑ κι άλλων δαιμονίων επιστολή.

Πιτσιρίκο πάντα υπάρχουν διαφορες ανάμεσα σε αδέρφια, ακόμα και μεταξύ διδύμων. Για μένα όσο αστεία είναι η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «πείσει» για το πόσο διαφορετικό κόμμα είναι από το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλο τόσο ανόητη είναι η προσπάθεια των διαφόρων Αλαβανο-ΚΚΕδων να «πείσουν» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θυγατρική της Χαριλάου Τρικούπη και της Ρηγίλης-Συγγρού.
Μου φαίνεται γελοία η κριτική βαθιά καθεστωτικών κομμάτων [πχ ΚΚΕ]
απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ,την στιγμή που τα ίδια ιδρύουν και πουλούν επιχειρήσεις [πχ 902-TV], εμπλέκονται σε σκοτεινά οικονομικά «σκάνδαλα» [πχ Γερμανός/κάλυψη Αλογομούρη], δρουν διασπαστικά και αυτιστικά μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα [βλέπε ΠΑΜΕ], απολύουν σωρηδόν εργαζόμενους [πχ Τυποεκδοτική], καταστρατηγούν γενικές συμβάσεις εργασίας και προωθούν τις ατομικές [βλέπε Ριζοσπάστης και απόλυση Μπογιόπουλου], κλπ, κλπ.
Ειδικά τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκεται προ των πυλών της εξουσίας, φέρονται σαν την ζηλιάρα αγάμητη γεροντοκόρη που βλέπει την άτακτη ξαδερφούλα της να χαϊδεύει το παλαμάρι του γκόμενου της γειτονιάς! Πίκρα και χολή! Στις 100 λέξεις που θα πουν ή θα γράψουν Πιτσιρίκο όλοι αυτοί, οι 50 «τσακίζουν» το Σύστημα και οι άλλες 50 «ξεσκεπάζουν» τον ΣΥΡΙΖΑ!
Φαντάζομαι όμως ότι όπως εγώ έτσι κι εσύ θα ξέρεις καλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε. Έτσι ήτανε πάντα. Όπως σήμερα. Από την εποχή του «επαναστάτη» Αλαβάνου που χαιρέτιζε την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ και το Ευρώ.
Από την εποχή που ήτανε το κόμμα του 3 παρά κάτι ή και κάτι τοις εκατό και οι μισοί αλληθωρίζανε προς το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ του κλεφτο-Σημίτη κι άλλοι μισοί προς το «επαναστατικό» ΚΚΕ,στο μ-λ-ΚΚΕ,ή στο μπουλκουμέ-ΚΚΕ που θα ‘λεγε κι ο Τραμπάκουλας. Μια ζωή χαμένοι στην μετάφραση οι «σύντροφοι’ της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Για μένα λοιπόν τίποτα πιο προφανές από την τωρινή «τρεις βαρούν και δυο χορεύουν» πολιτική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι όταν θα έρθει η ώρα της σύγκρουσης το ξέρω ότι η ηγεσία του, θα κάνει την κότα την λειράτη.
Παρ’ όλ’ αυτά, ελπίζω στις επόμενες εκλογές να βγει αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ καταπίνοντας τα απομεινάρια της ΡΗΜΑΔ, ολόκληρο το ΚΚΕ και τα λοιπά γκρουπούσκουλα της αυτοαποκαλούμενης αντισυστημικής αριστεράς.
Ελπίζω ακόμα, να ηττηθεί βαριά η Σαμαρικη κρυφαυγίτικη ΝΔ και να εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ κι ο Βενιζέλος από τον πολιτικό χάρτη της χώρας.
Χιλιάδες πολίτες θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας ότι μετά τις εκλογές θα ξεπουληθεί στους ξένους και θα απογοητεύσει τον λαό.
Θα ψηφίσουμε μαζικά ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας σε εκείνο που θα ανατείλει στην μετα-ΣΥΡΙΖΑ εποχή.
Ο δρόμος για την λύτρωση, φαίνεται ότι τελικά περνά μέσα από συντριβή των επαγγελματιών πολιτευτών -δεξιών κι αριστερών-, της μεταπολίτευσης και των μνημονίων.
Μονάχα έτσι θα προβάλουν οι αληθινά εκσυγχρονιστικές-επαναστατικές δυνάμεις που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία και που δεν έχουν χώρο να εκφραστούν σήμερα.
Όταν το παλιό, ολοκληρωτικά συντριβεί, θα προβάλει το καινούργιο.
Εύχομαι να μην είναι αργά για όλους μας.
 Εγραψε: Pitsirikos  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου