Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Θηλιά για τους δημότες και το κοινωνικό έργο οι ανείσπρακτες οφειλές .


Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία , οι συνολικές οφειλές προς το δήμο διαμορφώνονται στο ύψος των 43,7 εκ. ευρώ , ποσό που αποτελεί το 1/3 περίπου των εσόδων του προϋπολογισμού! Στην προσπάθειά του να εισπράξει οφειλές που επί σειρά ετών παρέμεναν ανεξόφλητες, ο δήμαρχος αντί να παραθέσει αναλυτικά στοιχεία για τα αναγκαστικά μέτρα που έλαβε και για τα ποσά που απέφεραν στο ρημαγμένο δημοτικό ταμείο , συνέχισε την προσφιλή του τακτική της εκτόξευσης κατηγοριών και της επανάληψης του ίδιου κριτικού λόγου σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Λες και το πρόβλημα συνεχίζει να παραμένει στην αντιπολίτευση, η οποία παρέδωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ύψος των 23,6 εκ. ευρώ.
Για τη δυσθεώρητη διαφορά των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 20,1 εκ. ευρώ που δημιούργησε η παρούσα δημ. Αρχή κατά την τριετία , ουδεμία αναφορά έγινε και καμιά λέξη δεν βρέθηκε να ειπωθεί για τα αίτια της αμέλειας και της ανοχής που επέδειξε ο ίδιος ο κ. Φίλιος.
Το παράδοξο, που αγγίζει τα όρια του κωμικού βρίσκεται στην περικοπή 170.000 ευρώ από τον ΟΚΠΑΠΑ , τον Πρόεδρο του οποίου ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος διαβεβαίωσαν πως η διαφορά αυτή θα καλυφθεί μέσω των αναμορφώσεων του προϋπολογισμού που θα γίνουν στη διάρκεια τους έτους! Η συμπεριφορά και η στάση του Δημάρχου απέναντι στον ΟΚΠΑΠΑ και στο κοινωνικό έργο που επιτελεί, έφερε στην επιφάνεια την ανισότητα κατανομής των επιχορηγήσεων, την υποκρισία του απέναντι στους πτωχούς δημότες και κυρίως τις αδυναμίες του δημάρχου απέναντι στους προέδρους των νομικών προσώπων του δήμου, μια και η ενίσχυση μέσω των αναμορφώσεων του προϋπολογισμού θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε βάρος άλλων πιστώσεων και όχι σε βάρος του κοινωνικού έργου.
Βέβαια , το παραπάνω ασήμαντο ποσό θα ήταν πολύ εύκολο να εξευρεθεί από τη δημ. Αρχή, αρκεί να έπαιρνε τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ή το χειρότερο να μην οδηγούσε σε παραγραφή πέρυσι το όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 3.652.651,63 ευρώ!!!
Εδώ , είναι και οι ευθύνες που σιγά -σιγά θα ξετυλίγονται με το Δήμαρχο να μην μπορεί να βρίσκει άλλοθι μια και η κυοφορούμενη νέα παράταξη δεν θα κουβαλάει και δεν θα βαρύνεται με τα αποδιδόμενα στην αντιπολίτευση αμαρτήματα που αποτελούν θηλιά για τους δημότες και το κοινωνικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου