Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ο ¨επισκέπτης¨ στον πρώην Δήμο Παμβώτιδας Δήμαρχος κ. Φίλιος συνέχισε την οικειοποίηση των έργων.

   Η έως τώρα  συνεχιζόμενη τακτική της οικειοποίησης έργων  και της αποσιώπησης όσων προηγούμενα συνέβαλαν στο ξεκίνημα ενός έργου  από μέρους του  ¨επισκέπτη¨  Δημάρχου κ. Φ. Φίλιου στον πρώην Δήμο Παμβώτιδας  προξενεί αλγεινή εντύπωση και θυμίζει παλαιοκομματικές και πολιτικάντικες ξεπερασμένες  αντιλήψεις.

   Ακόμα ένα παράδειγμα αποτελεί  η  υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου και του αναδόχου του έργου κατασκευής του  αποχετευτικού Κατσικά που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ από τη σημερινή δημοτική αρχή, με συνολικό προϋπολογισμό (συν ΦΠΑ) 12, 3 εκατομμύρια ευρώ.

  Αφορά το αποχετευτικό στο υπό επέκταση σχέδιο, μια και το αποχετευτικό στον παλιό οικισμό  του Κατσικά και στην περιοχή «Λιθάρια» μελετήθηκε , δημοπρατήθηκε και σχεδόν ολοκληρώθηκε επί δημαρχίας  μου.

 Η  μελέτη για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου είχε ξεκινήσει από τη δημοτική αρχή του κ. Πήχα , τον οποίο και ευχαρίστησε για την   ανάθεση των μελετών της (10/9/2010)  της  υψηλής ζώνης και   (14/5/2010)  της  χαμηλής, μη αναφέροντας , ως συνήθως,  τους μη αρεστούς , οι οποίοι  όχι μόνο   ξεκίνησαν το αποχετευτικό στον παλιό οικισμό και στην περιοχή «Λιθάρια», αλλά είχαν εγγράψει  και στους κωδικούς  257412004  και 257412005  του προϋπολογισμού  2006 τις  μελέτες  αποχέτευσης   ακαθάρτων στο υπό επέκταση  σχέδιο  του  Δ.Δ. Κατσικά ( Χαμηλή και υψηλή Ζώνη) με πίστωση  η κάθε μία  11.490€ από τα έσοδα των  απαλλοτριώσεων της  Εγνατίας .          Βέβαια ,από τη θέση της αντιπολίτευσης  ασκούσαμε  καθημερινά  πιέσεις για την ανάθεση  σύνταξης των μελετών άμεσα , ώστε να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό   και να μη χαθεί χρόνος πολύτιμος  για την ανάπτυξη του οικισμού.

    Η αλήθεια είναι αυτή και πρέπει να μνημονεύεται! Ας το έχει υπόψη της και η σημερινή Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, που «ξεχνάει» στις ανακοινώσεις να αναφερθεί και στους πρωτεργάτες που οραματίστηκαν και  αγωνίστηκαν για το τόπο τους όχι ως επισκέπτες αλλά ως γηγενείς .

    Κλείνοντας, τονίζουμε  ότι για εμάς η ιστορική αναφορά   δεν έχει τόση σημασία όσο έχει η παράδοση του έργου στους πολίτες , γι΄ αυτό και συγχαίρουμε όλους όσους συνέφεραν  στο τόσο αναγκαίο έργο για τον  οικισμό, το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη  του ευαίσθητου οικοσυστήματος. Και να μην ξεχάσουμε να ρωτήσουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται  η μελέτη της σημερινής Δημ. Αρχής  για το αποχετευτικό και των παραλίμνιων οικισμών της Δημ. Ενότητας Παμβώτιδας, αφού μια ολοκληρωμένη μελέτη αποτελεί το 75% του ολοκληρωμένου έργου.

  Τέλος, έως ότου  κατασκευαστεί το έργο,  ας ολοκληρώσει ο Δήμαρχος   τις συνδέσεις στο αποχετευτικό  του οικισμού   για να εκλείψουν  οι δυσοσμίες  και  για να αντληθούν έσοδα  από όσους  παράνομα  έχουν συνδεθεί με την ανοχή  των όσων καμάρωναν στην τελετή της  υπογραφής της σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου