Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Τρεις αλλαγές-ανάσα για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία

Οι τρεις αλλαγές που στόχο έχουν να φέρουν περισσότερους στο... ταμείο και να αυξηθούν τα έσοδα της κοινωνικής ασφάλισης προβλέπουν:
1. Για οφειλές μέχρι 10.000 ευρώ, η υπαγωγή στη ρύθμιση θα γίνεται χωρίς την προσκόμιση ιδιαιτέρων δικαιολογητικών, την απόδειξη από τον οφειλέτη της αδυναμίας εξόφλησης του χρέους, λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με το εισόδημα, τα χρηματικά διαθέσιμα, την ακίνητη περιουσία ή και το σύνολο των οφειλών του σε άλλους φορείς.
2. Σε ρύθμιση θα μπορούν να μπουν και οφειλέτες εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και δεν έχουν καταδικαστεί (η διάταξη του ν. 4152/13 τους είχε αποκλείσει). Η τροποποίηση γίνεται με την επίκληση του «τεκμηρίου της αθωότητας του κατηγορούμενου για τον οποίο δεν έχει ακόμη αποφανθεί το αρμόδιο δικαστήριο» και θα ισχύει για όλους τους οφειλέτες, ανεξαρτήτως ύψους οφειλής.
3. Καταργείται η υποχρέωση προσκόμισης, ως δικαιολογητικού για την υπαγωγή στη ρύθμιση, φορολογικής ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής (σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου