Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Τα μέτρα του ΥΠΕΚΑ για να μη μείνουν χωρίς ρεύμα οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Ο Γ. Μανιάτης διευκρίνισε ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όσους είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Την άμεση επανηλεκτροδότηση της πρώτης κατοικίας όσων μέχρι μέχρι την 1η Νοέμβριου ήταν εγγεγραμμένοι στους κοινωνικούς καταλόγους των δήμων και της εκκλησίας και είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση των σπιτιών τους ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, μετά από ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο που είχε ως στόχο να βρεθεί λύση για τα ευάλωτα νοικοκυριά, των οποίων η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί.
Ο κ. Μανιάτης διευκρίνισε ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όσους είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ είναι σε θέση να προχωρεί σε 1000 επανασυνδέσεις την ημέρα, είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός.
Παράλληλα, συγκροτούνται άμεσα τετραμερείς επιτροπές με τη συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), των Περιφερειών, της ΔΕΗ και του ΥΠΕΚΑ, που θα προσδιορίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για να μην διακόπτεται η ηλεκτροδότηση.
Ειδικότερα κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν:
-Εντατικοποίηση της ενημέρωσης για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, προκειμένου να ενταχθούν νοικοκυριά που δεν έχουν κάνει αιτήσεις ενώ το δικαιούνται. Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί 470.000 καταναλωτές, αριθμός που αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με πέρυσι οπότε ήταν λιγότεροι από 300.000.
-Έκδοση Υπουργικής Απόφασης για έκπτωση 70 % στο ρεύμα για τις κοινωνικές δομές των Δήμων, Περιφερειών, εκκλησίας κλπ. (π.χ. κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, φαρμακεία, συσσίτια κλπ)
-Δημιουργία μόνιμου μηχανισμού παρακολούθησης σε όλη την Ελλάδα ώστε όταν ανακύπτει πρόβλημα να επιλύεται άμεσα.
 Πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου