Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Δήμος Ιωαννιτών: Πρόνοια και διασφάλιση του ρεύματος σε αδύναμους.

    Κανείς  πολίτης  που δεν έχει την οικονομική  δυνατότητα  να πληρώσει δεν πρέπει να κάνει Χριστούγεννα  στο σκοτάδι και κανένας πολίτης αυτής της Χώρας δεν μπορεί  να μείνει  χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα . Και για να μην γίνει αυτό, θα πρέπει η Πολιτεία  σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες  για τη διασφάλιση της ηλεκτροδότησης στους
οικονομικά αδύναμους μέσα από τη σύσταση ενός μηχανισμού  σε κάθε δήμο που θα εξετάζει τις περιπτώσεις καταναλωτών οι οποίοι χρήζουν ειδικής μέριμνας. 
    Πρωτίστως η πολιτεία οφείλει να καταθέσει άμεσα τροπολογία που να παρέχεται η δυνατότητα στο Ελεγκτικό Συνέδριο να εγκρίνει  τις  δαπάνες  πληρωμής του ρεύματος συνανθρώπων  που αποδεδειγμένα  βρίσκονται στα όρια της  πτώχειας και τους οποίους η ίδια η πολιτεία τους οδήγησε σ΄ αυτή την κατάσταση. 
  Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο πρώτος βαθμός εξουσίας  που βρίσκεται κοντά στον πολίτη και οι  Δήμαρχοι  οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες.  Δεν   αρκεί να συγκινούνται μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Οφείλουν, ως  καλοί δήμαρχοι, να λύνουν και τα προβλήματα.
   Σκεφθείτε στη μικρή μας πόλη να πεθάνει ένα παιδί ή κάποιος κάτοικος, επειδή δεν μπορεί να ζεσταθεί. Κάτι τέτοιο μπορεί να μην ήταν ντροπή για το δήμαρχο,  αλλά σίγουρα  θα ήταν ντροπή για όλους τους δημότες. 
 Καιρός λοιπόν να αναληφθούν από τη Δημοτική Αρχή  πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της ηλεκτροδότησης σε οικονομικά αδύναμους.
   Θέλω να πιστεύω ότι η  πραγματικότητα αυτή βασανίζει και το Δήμαρχο Ιωαννιτών , εκτός και αν  δυσκολεύεται από   το χρέος  που  κληρονόμησε  και το κοινωνικό έργο που έκαμε.....





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου