Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Η τρόικα προτείνει το χαράτσι να συνεχίσει να εισπράττεται μέσω της Δ.Ε.Η. για ένα χρόνο ακόμα.


 Να παραμείνει για άλλον ένα χρόνο το χαράτσι της ΔΕΗ ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση, εκφράζοντας επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του ενιαίου φόρου ακινήτων του 2013, εάν αυτός αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
   Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών, που ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και το 2013 το Ειδικό     Τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. "Συζητάμε επί όλων αυτών των θεμάτων. Συνολικά, τα μέτρα, τα οποία πρόκειται να υλοποιηθούν και οι προτάσεις που έχουμε, αξιολογούνται", είπε χαρακτηριστικά.
  Ειδικότερα, στη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής του κλιμακίου με το οικονομικό επιτελείο, δεν υπήρξε ουσιαστικά καμία συμφωνία για τα κρίσιμα θέματα, περί απολύσεων στο Δημόσιο ρύθμισης χρεών στο Δημόσιο και στα Ταμεία ρύθμισης για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών
   Τα θέματα αυτά θα γίνουν αντικείμενο νέων συζητήσεων από τη Δευτέρα, με στόχο να υπάρξει σύγκλιση στις επόμενες δύο ημέρες, πριν η τρόικα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου