Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ 2013 ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ


Οι απόψεις για την παράταση του ΕΕΤΗΔΕ, κοινώς  και   χαράτσι της ΔΕΗ  για το 2013 πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Κυβέρνηση ,στους βουλευτές και στα στελέχη της τρικομματικής κυβέρνησης. Σταχυολογήσαμε μερικές, κάνοντας αρχή από τον Πρωθυπουργό κ.Σαμαρά.  
ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο ενιαίος φόρος για τα ακίνητα θα μπει το 2014, όχι φέτος.
 «Είχαμε πει ότι θα μειωθεί η επιβάρυνση και θα καταργηθούν όλοι οι άλλοι φόροι και θα θεσπιστεί ένας ενιαίος φόρος για την περιουσία. Αυτό θα ισχύσει από 1-1-2014. Αυτό που εξετάζουμε πλέον είναι από πού θα εισπράττεται το τέλος ακινήτων».

ΠΑΣΟΚ: ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: « Να μην επιμηκυνθεί το λεγόμενο χαράτσι της ΔΕΗ και να αντικατασταθεί με τον ενιαίο φόρο ακινήτων (με αφορολόγητο 50.000 ευρώ και προοδευτική κλίμακα)».

 

ΔΗΜΑΡ: Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: 

 Η παράταξή μου δεν συμφωνεί  με την παράταση είσπραξης του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ και για το 2013.

 

 

 

 

       ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

«Δεν αντέχουμε άλλο, σε λίγο θα μας λιντσάρουν…»

Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: «  Η πολιτική του κ.  Στουρνάρα είναι άστοχη  σε πολλά πράγματα  και πέραν και πάσης λογικής. Η μεσαία  τάξη  που είναι η ραχοκοκαλιά του κράτους, φτάνει σε σημεία δήμευσης. Δεν ψηφίζουν πλέον ούτε οι κυβερνητικοί βουλευτές».

 

Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: 

«Η ουσία είναι πως σε λίγες μέρες  θα πάρουμε κάποια  δόση. Η λύση πρέπει να δοθεί από την Ευρώπη, να αλλάξει πολιτική»

 

Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ:    

«Ίσως  τώρα ο Πρωθυπουργός μπορεί στη σύνοδο κορυφής να κάνει μια πολιτική διαπραγμάτευση σε ανώτερο επίπεδο με τους εντολείς αυτών των τριών. Δεν  καταλαβαίνω γιατί  τα βάζουμε  με αυτούς, έτσι είναι η λογική τους».

    

 

  ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: 

  « Ένας φόρος  στα ακίνητα, όχι άλλα μέτρα. Εκεί θα επιμένουμε  εμείς».

 

Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: 

« Όταν ο άλλος  πεινάει θα σκοτώσει. Θα επαναστατήσει. Θα  πρέπει να έχει τροφή  για να φάει, θα πρέπει να έχει  και τη συντροφικότητά του, την κοινωνικότητα του. Αυτά τα τρία έχουν  καταπατηθεί στην ελληνική κοινωνία»

 

Δ. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: 

« Δεν μας έχει ενημερώσει  ο στενός  πυρήνας του οικονομικού  επιτελείου. Υπάρχει ένα  ζήτημα  από την τρόικα και ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε  με τον Κουβέλη, ο οποίος  παρουσίασε τις σκέψεις του»

Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: 

«Δεν τίθεται θέμα χαρατσιού καθόλου, είτε είναι με τη ΔΕΗ είτε δεν είναι με τη ΔΕΗ η είσπραξη του. Η εφαρμογή του ενιαίου τέλους ακινήτων έχει αποφασιστεί ήδη και είναι και μνημονιακή μας υποχρέωση».

 

 

 

ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:

 

 

Στην πρόσφατη εκπομπή του κ. Αυτιά είπε:

 


1 σχόλιο:

  1. Διάβασε κι αυτό σχετικά

    Πρωταθλητής κωλοτούμπας: Και το 2013, χαράτσι μέσω της ΔΕΗ...
    http://kapistri.blogspot.de/2013/03/2013_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή