Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Σχετικά με την αναστολή συντάξεων .



Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει τους συνταξιούχους και επιδοματούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΤΑΠΟΤΕ, τ.ΤΑΠΙΛΤ και τ. ΕΤΕΑΜ ότι, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αναστέλλονται οι συντάξεις στις εξής περιπτώσεις:
Α. Για όσους δε διαθέτουν ταυτόχρονα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ δε θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Απριλίου στις 29/3/2013. Οι συντάξεις αυτές θα επαναχορηγούνται, μετά την υποβολή του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ στα υποκαταστήματα του τόπου κατοικίας τους, με την προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών:
Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας όπου θα αναγράφεται ο ΑΦΜ ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ από την αρμόδια ΔΟΥ.
Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ (από τα γραφεία ΑΜΚΑ των αρμοδίων υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ΚΕΠ) ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο που αναφέρει τον ΑΜΚΑ (π.χ. βιβλιάριο υγείας)
Η αυτοπρόσωπη παρουσία θα πιστοποιείται με ταυτότητα ή διαβατήριο και σε αντίθετη περίπτωση με εξουσιοδότηση.
Διευκρινίζεται ότι για τους συνταξιούχους κατοίκους εξωτερικού η ενημέρωση για την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα γίνει μέσω των πρεσβειών και οι σχετικές διαδικασίες θα καθοριστούν λεπτομερώς με νεώτερες οδηγίες.
Β. Για όσους δε διαθέτουν είτε ΑΜΚΑ είτε ΑΦΜ προκειμένου να μη γίνει διακοπή της σύνταξής τους μηνός Μαΐου, που θα καταβληθεί στις 29/4/2013, θα πρέπει να προσκομίσουν τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά (εκκαθαριστικό εφορίας - βεβαίωση ΑΜΚΑ) στα υποκαταστήματα του τόπου κατοικίας τους από την Τρίτη 26/3/2013 μέχρι και την Τρίτη 9/4/2013.
Σε περίπτωση μη προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών εντός της οριζόμενης προθεσμίας, θα ανασταλεί η σύνταξη και θα επαναχορηγηθεί με την υποβολή τους στα αρμόδια υποκαταστήματα.
Επισημαίνεται ότι οι συνταξιούχοι που δεν διέθεταν ΑΜΚΑ είχαν ενημερωθεί με σχετική ειδοποίηση από την Υπηρεσία μας για την απόκτηση και την υποβολή του κατά τη φυσική απογραφή του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου