Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ραντεβού στα τυφλά η συμφωνία των οικονομικών στοιχείων του 2012;

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ διαβάζουμε ότι : « αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα  η προσπάθεια για να βρεθεί άκρη με τη «διαφορά» ανάμεσα στα στοιχεία της ταμιακής υπηρεσίας και του τμήματος
προϋπολογισμού του δήμου Ιωαννιτών, ώστε  να γίνει το κλείσιμο του 2012. Το καταρχήν «έλλειμμα» που πλησιάζει το 1 εκ. ευρώ δεν είχε εντοπιστεί μέχρι χθες (29/3/2013). Ο  έλεγχος τόσο από την ταμιακή υπηρεσία, όσο και από ορκωτούς λογιστές (ανέλαβαν να ερευνήσουν στις 5 Μαρτίου) δεν ολοκληρώθηκε και από προχθές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναλάβει δράση και μια επιτροπή, που συγκροτήθηκε από το δήμαρχο, με διευθυντές υπηρεσιών του δήμου, ώστε να βρεθεί τι συνέβη και δεν «συμφωνούν» τα στοιχεία της ταμιακής υπηρεσίας με τη μηχανοργάνωση, με αυτά του τμήματος προϋπολογισμού».
    Ήδη, η έρευνα από την ίδια την ταμιακή υπηρεσία έχει καθυστερήσει και την περασμένη Τρίτη δεν παραδόθηκε η έκθεση στο δήμαρχο, παρά τις διαβεβαιώσεις του ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις.  Λέγεται ότι δόθηκε μια μικρή παράταση και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει μια πρώτη εικόνα για το πρόβλημα που  εμφανίζεται.
   Είχαμε επισημάνει σε προηγούμενη αναφορά μας (Ασυμφωνία οικονομικών στοιχείων Δήμου Ιωαννιτών) ότι η διαδικασία ανεύρεσης του λάθους είναι χρονοβόρα και δύσκολη, εξαιτίας του μεγάλου διαστήματος  που διέρρευσε  από το Καλοκαίρι μέχρι  της 31/12/2012 που κλείνει το οικονομικό έτος.
  Ειλικρινά, διερωτάται κανείς αν υπήρχε εποπτεία ουσιαστική από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και  πότε ο ίδιος  ενημέρωσε  το Δήμαρχο για το πρόβλημα της  εμφανιζόμενης ασυμφωνίας.
  Υ/Γ: Αν επαληθεύεται ότι η συμφωνία του κλεισίματος του ταμείου με το λογιστικό υπόλοιπο δεν γινόταν καθημερινά, τότε ανακύπτουν βαρύτατες ευθύνες  και  ο έλεγχος για την ανεύρεση του λάθους ανατίθεται σε ανεξάρτητες αρχές με άμεση απομάκρυνση του αρμόδιου αντιδημάρχου και των αρμοδίων οικονομικών προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου