Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Κατάσχεση 46 εκατομμυρίων ευρώ στους ιδιοκτήτες του οίκου Bulgari


H ιταλική οικονομική αστυνομία προχώρησε σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας 46 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκουν σε επικεφαλής του οίκου ειδών πολυτελείας Bulgari με την κατηγορία της φοροδιαφυγής..
Τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία ανήκουν στους Πάολο  και Νικόλα Μπούλγκαρι,  καθώς και στους επικεφαλής των επιχειρήσεων του ομίλου. Η αστυνομία κατάσχεσε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ασφαλιστήρια, συμβόλαια, μετοχές των εταιρειών και πολλά ακίνητα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, κατηγορούνται ότι «απέκρυψαν από την ιταλική εφορία, μέσω ψευδών δηλώσεων, τζίρο ύψους περίπου τριών δισεκατομμυρίων ευρώ χρησιμοποιώντας εταιρείες με έδρα την Ολλανδία και την Ιρλανδία, τις οποίες δημιούργησαν με μόνο στόχο να αποφύγουν τη φορολόγησή τους στην Ιταλία».  Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγους μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο όμιλος Bulgari βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης ως ύποπτος για φοροδιαφυγή.  Ο διευθυντής του οίκου είχε υποστηρίξει στο παρελθόν πως ο όμιλος «σεβόταν ανέκαθεν τους φορολογικούς κανονισμούς στην Ιταλία και το εξωτερικό».
Bvlgari: Η δυναστεία που ξεκίνησε από την Παραμυθιά
Όπου υπάρχει επιτυχία, σίγουρα πίσω απ' αυτήν κρύβεται το ελληνικό στοιχείο. Όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Οίκου Bvlgari του οποίου το... παραμύθι για τη διεθνή αναγνώριση, τη δόξα και το χρήμα, ξεκίνησε από την Παραμυθιά.

 Ενός οίκου που κρύβει πίσω του μία καθαρά ελληνική ιστορία η οποία ξεκίνησε στα μέσα του 19ου αιώνα από τον Κωνσταντίνο Βούλγαρη, παππού του Σωτήρη Βούλγαρη ο οποίος ουσιαστικά υπήρξε ο ιδρυτής του.

Ο Σωτήρης Βούλγαρης έφυγε από τα πάτρια εδάφη και συγκεκριμένα την Παραμυθιά για να βρει ένα καλύτερο μέλλον στην Ιταλία.  Αρχικά εγκαταστάθηκε στη Νάπολη, βλέποντας όμως ότι οι ληστείες στην περιοχή του έκαναν ζημιά, έφυγε για Ρώμη όπου και έστησε τη μικρή -αρχικά- επιχείρησή του. Ακόμη λειτουργεί το κατάστημα επί της οδού dei Condotti το οποίο επισκέπτονται όλες οι φανατικές του διάσημου οίκου και στάθηκε ουσιαστικά η αφετηρία για να ανοίξουν και άλλα καταστήματα της φίρμας ανά τον κόσμο όπως στο Σαν Ρέμο, τη Γενεύη, το Παρίσι, το Μόντε Κάρλο ή την Ιταλία.

Μετά το θάνατο του Σωτήρη Βούλγαρη, τα ηνία της αναπτυσσόμενης επιχείρησης ανέλαβαν οι δυο γιοι του, ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος.

 Σήμερα, άξιοι συνεχιστές της αυτοκρατορίας είναι τα παιδιά του Γιώργου Βούλγαρη, o Paolo και ο Nicola ενώ o Gianni πρόσφατα αποφάσισε να κάνει μία νέα αρχή στο χώρο του κοσμήματος, αποχωρώντας μετά από 25 χρόνια δουλειάς από την τεράστια επιχείρηση της οικογένειας. Οι μεγάλες στιγμές για την αυτοκρατορία πάντως ήρθαν τη δεκαετία του '70 ενώ σήμερα ο οίκος διαθέτει περισσότερα από 230 καταστήματα σε όλον τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου