Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Παραμένουν & διογκώνονται τα προβλήματα στις αθλητικές υποδομές του Π.Ε.Α.Κ. Ιωαννίνων.


    Συνεχίζονται  τα προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις Ιωαννίνων, όπως αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Μαντά , ο οποίος  πραγματοποίησε για δεύτερη φορά ( η πρώτη τον Ιούλιο 2012)  επίσκεψη στη. Ε. Δ. του ΠΕΑΚΙ.
   Αφού αρχικά έγινε αναφορά στα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της διοίκησης του Π.Ε.Α.Κ.Ι. με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα και ιδιαίτερα τα ζητήματα της απόδοσης από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα των οφειλομένων για την χρήση των αγωνιστικών χώρων,  τα θέματα κατασκευής και συντήρησης των αγωνιστικών χώρων, τα θέματα προσωπικού , τα θέματα χρηματοδότησης , τα θέματα των αδειών λειτουργίας κλπ , ο κ. Μαντάς στο τέλος της συνάντησης δήλωσε:
 «Οι μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης που φιλοξενούν δεκάδες ερασιτεχνικά σωματεία και στις οποίες αθλούνται καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας είναι έτοιμες να καταρρεύσουν αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στο επίπεδο της χρηματοδότησης και της ουσιαστικής ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό.
Ο αθλητισμός είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και εμείς από την πλευρά μας θα πιέσουμε όσο μπορούμε και για να σωθούν οι εγκαταστάσεις και για να μπορούν να λειτουργήσουν με το κατάλληλο προσωπικό σε συνθήκες επάρκειας και ασφάλειας. Επίσης θα προχωρήσουμε σε διερεύνηση και μέσα από τις διαδικασίες της βουλής των όσων μας αναφέρθηκαν σχετικά με τα ζητήματα των σχέσεων της διοίκησης με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα. Η δική μας βεβαίως θέση είναι ότι οι δημόσιες εγκαταστάσεις πρέπει να προσφέρονται αποκλειστικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στο κοινό της περιοχής μας. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επισπεύσουν τις όποιες ενέργειές τους και εν όψει του επερχόμενου «σκληρού» χειμώνα. Καλούμε τέλος όσες και όσους αντιλαμβάνονται τον αθλητισμό ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό σε κινητοποίηση και συσπείρωση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα των αθλητικών υποδομών της περιοχής μας. Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων μας»
Υ/Γ: Απορούμε πως τα προβλήματα  αυτά που είχε διαπιστώσει ο κ. Μαντάς  και κατά την επίσκεψή του στην πρώην Επιτροπή Διοίκησης  του ΠΕΑΚΙ, εξακολουθούν  να παραμένουν  και σήμερα  άλυτα, μολονότι η σημερινή  Διοίκηση είναι της αρεσκείας  της Δημοτικής   και Περιφερειακής Αρχής  και μάλιστα  τη στιγμή  που έχει συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση  για την επίλυσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου