Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ετοιμάζεται σχέδιο 48 δόσεων για έκτακτες ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών .


Έτοιμο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τις δύο έκτακτες ρυθμίσεις το οποίο προβλέπει 48 δόσεις με στόχο να ανακουφιστούν περισσότερο οι μικρομεσαίοι και οι μικροί φορολογούμενοι που αδυνατούν σήμερα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Μάιο θα μπορούν οι οφειλέτες του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων να υπαχθούν στις δύο ρυθμίσεις ενώ ήδη η τρόικα έχει τα τελικά σχέδια στα χέρια της και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανάψει «το πράσινο φως» για να κατατεθούν οι διατάξεις στη Βουλή και να εκδοθούν οι σχετικές εγκύκλιοι.
Στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την Καθημερινή, «βιάζονται» και επιθυμούν την εφαρμογή της ρύθμισης το συντομότερο δυνατόν ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από τις δύο έκτακτες ρυθμίσεις υπολογίζεται η είσπραξη περίπου 5,2 δισ. ευρώ σε διάστημα 3 - 4 χρόνων. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, από τα 55 δισ. ευρώ που ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα 44 δισ. θα υπαχθούν στη λίστα με τις μη εισπράξιμες οφειλές. Δηλαδή περίπου 11 - 12 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι μπορούν να εισπραχθούν. Από την άλλη πλευρά, οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται στο ποσό των 14 δισ. ευρώ. Από αυτές θεωρούνται εισπράξιμες περίπου 5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου