Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ποιοι και από πού είχαν την προνομιακή πληροφόρηση για το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο;


   Κοινοβουλευτική έρευνα για τις εκροές μεγάλων κεφαλαίων λίγες μέρες πριν από τη συμφωνία στο Eurogroup ζήτησε σήμερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Λιλλήκας.
Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι «μέρα με τη μέρα πληθαίνουν οι φήμες για απόσυρση καταθέσεων από κυπριακές τράπεζες από κάποιες κυπριακές και ξένες εταιρείες», προσθέτοντας ότι «τόσο ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας όσο και η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που έκανα πριν από μερικές μέρες για να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα των εταιρειών και των φυσικών προσώπων που απέσυραν καταθέσεις τους λίγες μέρες πριν την απόφαση του Eurogroup γιατί είχαν προνομιακή πληροφόρηση».
    Κάλεσε τη Βουλή «όπως συστήσει Κοινοβουλευτική Επιτροπή για να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα και να καλέσει το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να δώσει τα ονόματα στη Βουλή και στη συνέχεια η Βουλή να τα δημοσιοποιήσει».
Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι «οι πολίτες πρέπει και δικαιούνται να έχουν ενημέρωση για το ποιοι επωφελήθηκαν ή ποιοι δεν θα ζημιώσουν από αυτή την απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου