Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ανοικτή ανακοίνωση για τη νέα περίοδο εξέδωσε η "Ήπειρος Τόπος Να Ζεις"


Ανοικτή ανακοίνωση για τη νέα περίοδο που θα ξεκινήσει στην Περιφέρεια Ηπείρου, μετά τις εκλογές του Μαΐου, εξέδωσε η παράταξη του Βαγγέλη Αργύρη στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η "Ήπειρος Τόπος Να Ζεις" έχει απευθύνει προς τις λοιπές παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Συμβούλιο
ορισμένες σκέψεις, τις οποίες θέτει στο τραπέζι του διαλόγου, προκειμένου να διαμορφωθεί (χωρίς προκαταλήψεις και ηγεμονισμούς, όπως αναφέρει) ένα ενιαίο μέτωπο για αλλαγή  σελίδας .αντιπολίτευσης στο Συμβούλιο ορισμένες σκέψεις, τις οποίες θέτει στο τραπέζι του διαλόγου, προκειμένου να διαμορφωθεί (χωρίς προκαταλήψεις και ηγεμονισμούς, όπως αναφέρει) ένα ενιαίο μέτωπο για αλλαγή σελίδας.

Όπως επισημαίνεται, η Ήπειρος γίνεται όλο και φτωχότερη. "Αντί να πλησιάζει τις λοιπές περιφέρειες της χώρας συνεχώς απομακρύνεται, όπως προκύπτει από τα πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛ.ΣΤΑΤ). Σε αυτό έχει πολύ συγκεκριμένες ευθύνες η σημερινή περιφερειακή αρχή. Ο θεσμός της αιρετής περιφέρειας έχει ακυρωθεί από την ίδια λογική και πρακτική της περιφερειακής αρχής, της οποίας κυρίαρχη πρακτική είναι η εξυπηρέτηση της εκλογικής της πελατείας" σημειώνεται.

Συμπόρευση δυνάμεων

Η παράταξη του κ. Αργύρη πιστεύει πως υπάρχει ένας μόνο δρόμος, η συμπόρευση όλων των δυνάμεων που θα θέσουν ως πρώτη τους προτεραιότητα την αλλαγή του σκηνικού. "Είναι ανάγκη να δοθεί τέλος στις προσωποκεντρικές πρακτικές αδιαφάνειας και πελατειακών σχέσεων που σημάδεψαν την αυτοδιοίκηση στο παρελθόν" αναφέρει.

Παράλληλα, προτείνει η αιρετή Περιφέρεια να διαδραματίσει ουσιαστικό προγραμματικό ρόλο με τη συνεργασία όλων των φορέων και των πολιτών, με στόχο τη βελτίωση της τοπικής οικονομίας και την προστασία από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό των αδύναμων στρωμάτων, να επιδιώξει την αποτελεσματική προστασία και διαχείριση του σπάνιου φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος για την προστασία του γνήσιου χαρακτήρα της Ηπειρωτικής γης, να αναλάβει στοχοθετημένες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της απασχόλησης χωρίς πελατειακές επιλογές, αλλά με κοινωνική αλληλεγγύη και ίσες ευκαιρίες για όλους χωρίς αποκλεισμούς κ.α..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου