Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ο παλιός είναι...παλιός, γι' αυτό πάρ' το αλλιώς

Αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τα αποτελέσματα της δημο-συσκότισης για τον αρχι-δήμαρχο της «Ανοητότητας πωλητών (φυκιών & μεταξωτών κορδελών)».
 Άραγε σε αυτό το “Game of Thrones” θα βγει νικητής το φαβορί, ο «γιός του Παρταόλα» και «Μαθουσάλας» της καρέκλας ή θα κάνει την έκπληξη το αουτσάιντερ, ο αναποφάσιστος «πριγκιπικός νεοσσός εκκολαπτηρίου»;
Εμείς βάζουμε στοίχημα ότι ο «παραγινωμένος» ντόπιος «καρεκλομανής» εκλεκτός της κεντροαριστεροδεξιάς σωσια-δημοκρατίας, έχοντας ταυτόχρονα τις ευλογίες των εδώ μητρο-πωλητών θα διατηρήσει τα κεκτημένα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού για τα εκλογικά πλέι –όφ. Και ο «θλιμμένος πρίγκιπας» θα γίνει λαγός, ακολουθώντας το λαϊκό ρητό: «Αλλού τρως, αλλού πίνεις κι αλλού πας και το δίνεις».
Η πεποίθησή μας αυτή βασίζεται στο ότι οι πάντα «έγκυρες» δημοσκοπήσεις, βγάζουν ως αποτέλεσμα ό,τι συμφέρει την –εκάστοτε- κυβέρνηση (ή εξουσία οιασδήποτε κλίμακας) και τη διαπλοκή (τους τραπεζίτες, τον ΣΕΒ, τα Μ.Μ.Ε. και τους εργολάβους).
Τυχαίο; Δε νομίζω!
Άλλωστε, και ο πρωτευουσιάνος κολλητός του 1/5 και πρώην «παρηγορητής» του πολίτη, γ…. και δέρνει στα αντίστοιχα γκάλοπ των κυριακάτικων εφημερίδων και άλλων ΜΜΕ και βγαίνει δήμαρχος με τα τσαρούχια, αφού μόνο ο …Αλέφαντος μπορεί να τον νικήσει. Κάτι μας λέει όμως ότι, σε αντίθεση με τα κατά παραγγελία γκάλοπ, τελικά θα καταντήσει «από δήμαρχος …κλητήρας».
Αλλά και στα Γιάννενα, με τον Ελληνικό Μάη, αντίθετα με τις βουλές του ντόπιου κατεστημένου, πιστεύουμε ότι άλλος θα μπει «καβάλα στο άλογο» στο Δημαρχείο…
Κώστας ο α-Θεο-φοβος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου