Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Θεοχάρης : Ημουν αντίθετος με τα πρόστιμα - Οι υπάλληλοι φταίνε για την αργοπορία στην έκδοση εγκυκλίων - Η φοροδιαφυγή αντιμετωπίζεται με την είσπραξη των φόρων

Ενημέρωση της ΠΟΕ ΔΟΥ για την συνάντηση που είχε κλιμάκιο της με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κο Θεοχάρη
1. Αποφάσεις Υπουργικές (όγκος αποφάσεων, καθυστέρηση εξουσιοδοτικών ακόμα – φόρος υπεραξίας , εξοντωτικά πρόστιμα κλπ).
Ήμουν αντίθετος με κάποιες από τις αποφάσεις και για τα πρόστιμα, προσπάθησα να τους πω τα λάθη αλλά δεν εισακούστηκα .
Οι συνάδελφοι φταίνε που δεν έχουν βγει οι εγκύκλιοι και οι αποφάσεις.
Για τις ρυθμίσεις υπάρχει κεντρική στόχευση μπορεί ο ίδιος να δήλωσε στους πολίτες μέσω Μ.Μ.Ε. «δώστε ότι έχετε» αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κατά περίπτωση δεν θα παρθούν μέτρα.
2. Ασφάλεια – επιθέσεις – καθαριότητα.
Για την ασφάλεια, το έχω αναθέσει στον κ. Χατζάκη. Για τις επιθέσεις στα συνεργεία προληπτικού ελέγχου ζήτησα βοήθεια από την αστυνομία ακόμη και την διοργάνωση σεμιναρίων στους συναδέλφους από αστυνομικούς για την αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων . Για την καθαριότητα είπε είναι ειλημμένες αποφάσεις.
3. Ε.Δ.Ε. (ανώνυμες καταγγελίες – προφίλ πολιτικών κ.α. – συμπληρωματικές δηλώσεις κλπ).
Για τις Ε.Δ.Ε. και τις ανώνυμες καταγγελίες ανέφερε ότι έγιναν καταγγελίες σε συναδέλφους, οι οποίοι παραπονέθηκαν ότι άλλοι συνάδελφοι μπήκαν στα προσωπικά τους δεδομένα και έτσι δόθηκε εντολή για τις Ε.Δ.Ε. από τον υπουργό.
Για τις συμπληρωματικές δηλώσεις οι κανόνες για τους εφοριακούς πρέπει να είναι πιο αυστηροί από τους απλούς πολίτες.
Οι συμπληρωματικές θα ελεγχθούν κατά περίπτωση. Ο κ. Χατζάκης ανέφερε ότι «πρέπει να πάνε στον κάλαθο των αχρήστων όλες οι ανώνυμες καταγγελίες και όποιος έχει τα κότσια να κάνει επώνυμη καταγγελία», ότι βγαίνουν κάθε μέρα ένας δύο εφοριακοί σε αυτοδίκαιη αργία και το θέμα παρακολουθεί στενά και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου