Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τροπολογία απαλλάσσει δημάρχους.

Μία βουλευτική τροπολογία που έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση και αφορά την «αθώωση» από ποινικές ευθύνες αρμοδίων λειτουργών όταν δεν υλοποιούνται ορθώς συμβάσεις έργου, αλλά και η συμπεριφορά
στελεχών της Χρυσής Αυγής, πυροδότησαν εκ νέου χθες ένταση στην ολομέλεια της Βουλής.
«Στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου που νομίμως έχουν συναφθεί και για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, αλλά είναι παρεμφερές και άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά τον νόμο υπευθύνους για τη σύναψή τους», αναφέρει η τροπολογία, που έφερε την υπογραφή του βουλευτή της Ν.Δ. Σάββα Αναστασιάδη και η οποία έγινε αποδεκτή από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεων. Γρηγοράκο.
Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα, αρχικώς εξαιτίας της επιλογής της κυβέρνησης, διά του κ. Γρηγοράκου, να δηλώσει λίγο πριν από την ολοκλήρωση της πολύωρης συνεδρίασης και τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας ότι κάνει αποδεκτές όχι μόνο την προαναφερόμενη, αλλά και άλλες δύο βουλευτικές τροπολογίες. Η εντόνως εκφρασθείσα για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ένσταση της αντιπολίτευσης προκάλεσε την κυβερνητική αναδίπλωση για τις δύο τροπολογίες (με την αιτιολογία πως, αν και είναι λογικές, απουσίαζαν οι βουλευτές που τις υπέγραφαν), καθώς επίσης και την παρέμβαση του κ. Αναστασιάδη προκειμένου να αιτιολογήσει και να εξηγήσει το περιεχόμενο της δικής του πρωτοβουλίας. Ο «γαλάζιος» βουλευτής υποστήριξε πως η τροπολογία επιλύει προβλήματα δημάρχων, οι οποίοι εξαιτίας αναγκών χρησιμοποίησαν προσωπικό σε άλλες ασχολίες από εκείνες για τις οποίες το είχαν προσλάβει. Υπέρ της επιχειρηματολογίας αυτής μίλησε και ο κ. Π. Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ). «Εχουν προκληθεί σκανδαλώδεις καταστάσεις στο παρελθόν με τέτοιες διαδικασίες», σχολίασε ο κ. Λαφαζάνης, πριν κλείσει το θέμα με τις θετικές ψήφους των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου