Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Σκάνδαλο ΜΚΟ: Στη διάθεση των αρχών δήλωσε ο Άλεξ Ρόντος

Στο γραφείο της 4ης ειδικής ανακρίτριας Μαρίνας Ευαγγέλου, που χειρίζεται την υπόθεση της ΜΚΟ αποναρκοθετήσεων, μετέβη ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντος, ο οποίος δήλωσε στη διάθεση των δικαστικών αρχών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Επίσης, ο Άλεξ Ρόντος γνωστοποίησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τη διεύθυνση κατοικίας του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Η εμπλοκή του Α. Ρόντου στην υπόθεση της επίμαχης ΜΚΟ αφορά την ιδιότητα του επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών, επί θητείας του Γιώργου Παπανδρέου.
Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε οκτώ πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Α. Ρόντος, ο οποίος ωστόσο σε πρόσφατες δηλώσεις του αρνήθηκε κάθε ποινική εμπλοκή του, υποστηρίζοντας πως είχε ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλεπόταν από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Υποστήριξε, επίσης, πως είχε θέσει επανειλημμένως, χωρίς ανταπόκριση, το θέμα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου θεωρώντας ότι ήταν ελλιπές και προβληματικό.
Ο Άλεξ Ρόντος βρέθηκε στην Ευελπίδων και την Παρασκευή, για άλλη υπόθεση. Κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή Δ. Φούκα που χειρίζεται τη δικογραφία η οποία αφορά το καταγγελόμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με στόχο τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής του. Η κλήση του Α. Ρόντου σε κατάθεση αφορά έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο η όλη επιχείρηση εναντίον του τότε πρωθυπουργού, που φέρεται να είχε εξελιχθεί σε δύο στάδια το 2008-2009, ήταν σε γνώση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου