Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Σόιμπλε: Πολύ νωρίς να συζητήσουμε για ελάφρυνση των όρων δανεισμού στην Ελλάδα

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλάμε για ελάφρυνση των όρων δανεισμού της Ελλάδας διαμήνυσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για να παρευρεθεί στο σημερινό Eurogroup.
“Η Ελλάδα και η τρόικα πρέπει να έλθουν σε συμφωνία για τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στο πρόγραμμα προσαρμογής.  Αυτή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να εκταμιευτεί η επόμενη δόση”, συμπλήρωσε ο Β. Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι αυτό δεν είναι εύκολο για την Ελλάδα αλλά, όπως είπε, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχουν δεσμευτεί να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις της χώρας.
“Μετά το τέλος του προγράμματος θα εξετάσουμε κατά πόσο είναι αναγκαίο ένα νέο πρόγραμμα περιορισμένης χρηματοδότησης είναι αναγκαίο. Αλλά είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο ακόμα”, επεσήμανε.
Αναφερόμενος στην τραπεζική ενοποίηση και συγκεκριμένα στην απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο γερμανός υπουργός τόνισε ότι αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο. “Πρέπει να ενεργήσουμε στο νομικό πλαίσιο των ευρωπαϊκών συνθηκών”, πρόσθεσε. Όσον αφορά τον Ενιαίο Μηχανισμό Εκκαθάρισης των τραπεζών, ο Schaeuble υποστήριξε ότι τα θεμελιώδη στα οποία έχουν καταλήξει οι υπουργοί Οικονομικών, δεν μπορούν να αλλάξουν.
Για μετά το καλοκαίρι και πιθανότατα τον Σεπτέμβριο τοποθέτησε την συζήτηση για το νέο πρόγραμμα βοήθειας ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου