Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Η ΔΗΜΑΡ αποσύρει τη στήριξή της από δήμαρχο της «Πρωτοβουλίας των 5»: Εκτός «λίστας» ο Π. Σκοτινιώτης

Τη στήριξη που είχε δώσει το 2010 στο νυν δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και μέλος της «Πρωτοβουλίας των 5» (Καμίνης, Μπουτάρης, Δημαράς, Σκοτινιώτης και Φίλιος), δημάρχων που στηρίχθηκαν το 2010 από τη ΔΗΜΑΡ, αποσύρει το κόμμα του κ. Κουβέλη.
Συγκεκριμένα,  όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η «Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας της ΔΗΜΑΡ, αποφάσισε να προτείνει στη γενική συνέλευση των μελών της οργάνωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου και θα συζητήσει τη στάση της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και στο Δήμο Βόλου, τα εξής:
1.            Δεν στηρίζει την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, γιατί δεν δικαίωσε τις προσδοκίες της Δημοκρατικής Αριστεράς για την Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Βόλου.
2.            Κινείται στην κατεύθυνση των αποφάσεων του 2ου Συνεδρίου και μένει αταλάντευτα  στην άποψη πως ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος των ενεργών πολιτών και των ευρύτερων συμπαρατάξεων στη βάση των αυτοδιοικητικών προγραμμάτων με προοδευτικό περιεχόμενο. Δηλώνει, για μια ακόμη φορά, πως υποστηρίζει τη συγκρότηση ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων προοδευτικού προσανατολισμού, που στηρίζονται στην αυτενέργεια των ενεργών πολιτών πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση.
3.            Τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος είναι ελεύθερα να συμμετέχουν και να πρωτοστατούν σε αυτοδιοικητικές κινήσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου