Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές - Άνοιγμα σε ΚΚΕ


Ως τις πιο κρίσιμες εκλογές, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη χαρακτήρισε τις επικείμενες ευρωεκλογές ο  Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας σε απογευματινή εκδήλωση στο «Ακροπόλ» υπό τον τίτλο «Τρεις κάλπες - μία επιλογή: να νικήσουμε!», εγκαινίασε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Όπως είπε αυτές οι ευρωεκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, γιατί θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αύριο.
«Θέλουν δεν θέλουν οι δυνάμεις του μνημονίου και της συγκυβέρνησης, για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές αυτές θα είναι δημοψήφισμα για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες και καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας».
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πολιτικές προτεσταντικού νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόζονται με θύματα ολόκληρους λαούς και χώρες, ενώ καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης διερωτώμενος για το εάν στην Ελλάδα υπάρχει success story ή ανθρωπιστική καταστροφή.
Όποιος πιστεύει ότι η τραγωδία είναι επιτυχία, μπορεί να επιλέξει τον κ. Σαμαρά και τον εκλεκτό της κ. Μέρκελ είπε και πρόσθεσε: «Όποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει ανθρωπιστική κρίση και ότι κάτι πρέπει να γίνει για αυτό, θα στρατευτεί μαζί μας».
«Κίνδυνος για την Ευρώπη η άκρα δεξιά»
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε βέβαιος για τη νίκη του κόμματός τους όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή κάλπη, αλλά και στους Δήμους και στις 13 Περιφέρειες, όπως είπε.
Μάλιστα προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενίσχυσης της «λαϊκιστικής και άκρας δεξιάς που επιδιώκουν τη διάλυση του ευρωπαϊκού πλαισίου και την επιστροφή στο μεσαίωνα».
Ωστόσο υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα κρίνει με ποιους συσχετισμούς θα κληθεί να δώσει τη μάχη η Ελλάδα με την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν χρειαστεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών θα ψηφίσουμε και ΚΚΕ»
Για το δεύτερο γύρο των εκλογών ο κ. Τσίπρας είπε ότι σε όποια γωνιά της Ελλάδας, αν στο δεύτερο γύρο δεν βρεθούν οι δυνάμεις που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε υποψήφιο κυβερνητικό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον υποψήφιο του ΚΚΕ.
Μάλιστα τόνισε πως αν βρεθεί υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε φασίστα «θα δώσουμε μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας. Χωρίς δισταγμό, χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς αστερίσκους».
«Φοβάται η κυβέρνηση»
Ο κ. Τσίπρας συνέχισε την επίθεσή του στην κυβέρνηση λέγοντα ότι αυτός ο κρίσιμος χαρακτήρας των ευρωεκλογών, «τρομάζει τη μνημονιακή αντίδραση στην Ελλάδα» και όπως είπε αυτός είναι ο λόγος που «επιστρατεύουν ανοησίες, ανακατεύουν σταυροδοσίες και πιλατεύουν ημερομηνίες».
Μετωπική η αντιπαράθεση σε δήμους – περιφέρειες
Η άλλη κρίσιμη μάχη, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι μια μάχη που έχει ήδη αρχίσει και πρόκειται για την αναμέτρηση στους δήμους.
Στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους πρωτίστως, υπογράμμισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα δοθεί μια μάχη που περικλείει όλα τα μεγάλα ζητήματα και συνεπώς παίρνει το χαρακτήρα μετωπικής κοινωνικής και πολιτικής αντιπαράθεσης.
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ένα τέλος στα τοπικά συστήματα της δικομματικής διαφθοράς και στα διεφθαρμένα τοπικά κατεστημένα της διαπλοκής οικονομικών συμφερόντων.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου