Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Ιωαννίνων: Αντί να θεσμοθετήσει τον « Συμπαραστάτη του πολίτη» τους ενημερώνει για την επίσκεψη της Συνηγόρου του Πολίτη.



Την επίσκεψη  της  Συνηγόρου του Πολίτη στα Ιωάννινα  κ. Καλλιόπης Σπανού  γνωστοποίησε  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιωτίτσας  στο σώμα  κατά την πρόσφατη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αναφέρθηκε στο σκοπό   της επίσκεψης της  που  περιληπτικά είναι η ενημέρωση των πολιτών και των στελεχών των δημοσίων υπηρεσιών για την αποστολή και το έργο του Συνηγόρου του Πολίτη και  τους κάλεσε να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

 Ταυτόχρονα στη συνέντευξής της στην τοπική εφημερίδα Π.Λ. η κ. Σπανού  και στην ερώτηση του δημοσιογράφου : «Φαντάζομαι ότι έχετε χειριστεί αρκετές υποθέσεις και από την Ήπειρο. Μπορείτε να μου δώσετε κάποια στοιχεία;» απάντησε ότι:
-Όντως έχουμε χειριστεί πολλές περιπτώσεις απ’ όλη την Ήπειρο. Αρκεί να σας πω ενδεικτικά ότι μέσα στην τελευταία πενταετία έχουν κατατεθεί στο Συνήγορο του Πολίτη περί τις 3.500 αναφορές από την περιοχή σας! Η θεματολογία τους αφορά προβλήματα παροχών ύδρευσης, προβλήματα του δικτύου αποχέτευσης, φορολογικά θέματα με βασικότερο την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, ασφαλιστικά θέματα, αιτήματα καταβολής δεδουλευμένων, θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές μονάδες και σταβλικές εγκαταστάσεις, θέματα περιβαλλοντικής υποβάθμισης και οικοδομικές παραβάσεις.

 Επειδή, όπως προκύπτει ο  κύριος κορμός των φαινομένων κακοδιοίκησης  αποτελεί αντικείμενο διαχείρισης της τοπικής αυτοδιοίκησης , η δημοτική αρχή  όφειλε να ενσωματώσει το θεσμό του « Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχ/σης » που προβλέπεται από τον Καλλικράτη  στο Δήμο Ιωαννιτών. Δυστυχώς , στο δήμο Ιωαννιτών με πρωτοβουλία του κοπτόμενου  σήμερα προέδρου του Δημ. Συμβουλίου το θέμα τέθηκε  στις καλένδες.
 Δεν είναι, άραγε,  υποκριτική η παραίνεση του προέδρου για την παρακολούθηση της εκδήλωσης, όταν ο ίδιος έχει ενταφιάσει τον θεσμό,  με αποτέλεσμα  ο θιγόμενος πολίτης, προκειμένου να βρει  το δίκιο του, να καταφεύγει στην Αθήνα  και να ταλαιπωρείται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου