Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Επτά (7) από τους δέκα (10) Κάθετους δρόμους «ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ».


                  Ενώ  το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερωνόταν και ψήφιζε  μέχρι τέλους
 «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ», δυστυχώς, η πολλά υποσχόμενη προεκλογικά  Δημ. Αρχή  κλείνει τη  θητείας  με έλλειμμα δράσης. Η επιστολή  που λάβαμε της επιτροπής κατοίκων και την οποία  παραθέτουμε είναι αποκαλυπτική και διαυγής.


ΠΡΟΣ: Τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Φίλιο, τη ΔΤΥ και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.



5η  (δημόσια) ΑΙΤΗΣΗ



Αξιότιμοι συμπολίτες,

Παρακαλούμε πολύ στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί και να συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα 2014 η αποπεράτωση του έργου «κατασκευή οδών που συμβάλλουν στην Κ. Μεσαρέ» που παραδόθηκε ημιτελές!

Η Δημοτική Αρχή «κατόρθωσε» να μα; στερεί τα αιτηθέντα έγγραφα επί 4μηνο. Τελικά τα πήραμε και σας τα επισυνάπτουμε:

1.     Περίληψη διακήρυξης για το έργο: «Κατασκευή οδών που συμβάλλουν στην Κενάν Μεσαρέ». Ο Τίτλος σαφής.

2.     Το δελτίο Τύπου του Δήμου είναι ακόμη πιο σαφές αφού προσθέτει τη λέξη «…όλων…» των οδών…

3.     Μελέτη-Τεχνική Έκθεση. Επιβεβαιώνει το Δελτίο Τύπου: «Προβλέπεται να γίνει παρέμβαση στις ήδη διανοιγμένες ΚΑΘΕΤΕΣ επί της, υπό κατασκευήν, Κ.Μεσαρέ οδούς και συγκεκριμένα στις οδούς Βεργίνας, Χανδέλη-Μελιρρύτου, Καρόλου Κουν, Βαζαλούκα, Μπάρκα, Φωτοπούλου, Αγ. Νάπας καθώς και ανωνύμους που θα εξυπηρετήσουν την κυκλοφορία της περιοχής και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της».

4.     Από τις κάθετες απολήξεις κατασκευάστηκαν τρεις (3), «ξεχάστηκαν» επτά (7). Ο Πολεοδομικός Χάρτης με τη γενική εικόνα της περιοχής, που προσκομίσαμε ενόρκως στον Εισαγγελέα τα λέει όλα.

5.     Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που εγκρίνει ομόφωνα τον 1ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα του έργου αφού λαμβάνει τη διαβεβαίωση πως ο Πίνακας εξυπηρετεί «την ΠΛΗΡΗ και έντεχνη κατασκευή του έργου».

6.     Απόφαση Δ.Σ. που εγκρίνει ομόφωνα τον 2ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα «για την ΠΛΗΡΗ και έντεχνη κατασκευή του έργου».

7.     4 μήνες μετά, απόφαση του Δ.Σ. που εγκρίνει τον τελικό (τυπικό), 3ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα αφού η «πληρότητα» του έργου είχε εξασφαλιστεί!

8.     Απόφαση του ΔΣ για οριστική παραλαβή του έργου. Παρελήφθη ένα οδικό έργο ημιτελές που, εκτός των άλλων, διέλυσε τον προβλεπόμενο κυκλοφοριακό σχεδιασμό και την ασφάλεια της περιοχής.

9.     Tο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τέλους ψήφιζε για την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. Ποτέ δεν ενημερώθηκε για την πραγματικότητα.

Αξιότιμοι κύριοι,

Δεν μας ενδιαφέρει το πώς και το γιατί ψήφιζε το Δ.Σ. σε σχέση με το ημιτελές έργο. Δεν παίζουμε «πολιτικά» ή άλλα παιχνίδια. Προστατεύουμε (και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο και όπως χρειαστεί) τα νόμιμα δικαιώματα των παιδιών μας που πλήττονται με βαρβαρότητα. Είναι, νομίζουμε, και υποχρέωση του καθενός από εσάς να προστατέψετε άμεσα τους συμπολίτες σας  και, ενδεχομένως, τους «τυπικά υπογράφοντες» υπαλλήλους.



Με εκτίμηση, η Επιτροπή κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου