Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν παραιτήσεις για το οικονομικό σκάνδαλο στο Δήμο Ιωαννιτών

Γιορτάζει τα 100 χρόνια
Επί μέρες η πόλη συνταράσσεται από το οικονομικό σκάνδαλο που ανέρχεται στο ποσό το 1. 300. 000 ΕΥΡΩ σε βάρος του Γιαννιώτικου λαού.
Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις η Δημοτική Αρχή και η Ταμειακή Υπηρεσία υπέβαλαν μηνύσεις κατ’ αγνώστων. Οι "άγνωστοι" όμως είναι γνωστοί και στους δημοτικούς άρχοντες και στους συμπολίτες, αφού είναι συγκεκριμένα τα πρόσωπα που ευθύνονται για τη διαχείριση των οικονομικών και για τον έλεγχό τους.
Λόγοι πολιτικής και ηθικής ευθιξίας επιβάλλουν, όσο χρόνο διαρκούν οι ανακρίσεις, οι υπεύθυνοι πολιτικοί παράγοντες, δηλαδή ο δήμαρχος και ο αρμόδιος για τα οικον. αντιδήμαρχος καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες να έχουν υποβάλει ήδη την παραίτησή τους.
Επειδή όμως, στους καιρούς μας, οι ανάλογες ευαισθησίες έχουν εκλείψει, ζητάμε:
α) Την άμεση αντίδραση της παράταξης του Φίλιππα Φίλιου, που αν χρειαστεί, πρέπει να εκδηλωθεί ακόμα και με παραιτήσεις, γιατί διαφορετικά θεωρούνται συνυπεύθυνοι του οικον. αυτού σκανδάλου.
β) Ο Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας να θέσει σε διαθεσιμότητες όλους τους υπεύθυνους του σκανδάλου μέχρι την οριστική διερεύνησή του και την απόδοση των ευθυνών εκεί που ανήκουν.
Σε περίοδο βαθιάς και πολύπλευρης οικονομικής κρίσης, με θύματα τους αθώους πολίτες, τέτοιες πρακτικές πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά τρόπο άμεσο και αποφασιστικό.
Οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι
Σπύρος Εργολάβος
Χάρης Λεοντάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου