Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ποιες θα είναι οι αλλαγές φέτος στην συμπλήρωση του Ε9

Προσθετές υποχρεώσεις θα έχουν όσοι υποβάλλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013. 
Συγκεκριμένα, όσοι υποχρεούνται σε δήλωση είτε γιατί είχαν μεταβολές στα  ακίνητά τους είτε γιατί είναι νομικά πρόσωπα θα πρέπει να συμπληρώσουν τον αριθμό ή τους αριθμούς παροχής ΔΕΗ.
http://www.e-forologia.gr/images/content/139605.jpg Τα φυσικά πρόσωπα που θα υποβάλουν δήλωση Ε9 για τις μεταβολές που είχαν το έτος 2012 θα πρέπει να συμπληρώσουν και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που θα δηλώσουν. Τα νομικά πρόσωπα που υποχρεωτικά θα κάνουν δήλωση Ε9 για τα για όλα τα ακίνητα που διαθέτουν την 1.1.2013, θα πρέπει να συμπληρώσουν και αυτά τον αριθμό παροχής της Δ.Ε.Η. για όποιο από τα ακίνητά τους είναι ηλεκτροδοτούμενο.
Η εφαρμογή για τη συμπλήρωση του Ε9 θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Ιουνίου προκειμένου οι φορολογούμενοι να δηλώσουν τις μεταβολές που είχαν στην ακίνητη περιουσία τους κατά το 2012. Κατά τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχής στα εξής:
-Σε περίπτωση προσθήκης νέου ακινήτου ή διαγραφής ακινήτου που έχει δηλωθεί σε προηγούμενες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων του υπόχρεου, είναι απαραίτητος ο αριθμός και η ημερομηνία του συμβολαίου αγοράς ή πώλησης καθώς και το ονοματεπώνυμο του συμβολαιογράφου.
-Σε περίπτωση εισαγωγής κληρονομητέων ακινήτων αναγράφεται ο ΑΦΜ ή η ταυτότητα και το ονοματεπώνυμο του αποβιώσαντος καθώς και η ημερομηνία θανάτου αυτού.
-Αν έχει γίνει η οποιαδήποτε μεταβολή σε ακίνητο εντός του έτους 2012, θα πρέπει να αναγράφονται η ημερομηνία και ο οικείος αριθμός του παραστατικού (συμβόλαιο, άδεια οικοδομής κ.λπ.) που αποδεικνύει τη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου