Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Θ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ήρθε ώρα να αποφασίσουμε για ένα συνολικό, εναλλακτικό σχέδιο ανασύνταξης της κοινωνίας.

Τα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ Ιωαννίνων επισκέφθηκε σήμερα ο Θανάσης Οικονόμου. Εξερχόμενος δήλωσε:
“Τώρα που το φάσμα της χρεωκοπίας έχει απομακρυνθεί, ήρθε η ώρα να

αποφασίσουμε για ένα συνολικό, εναλλακτικό σχέδιο ανασύνταξης της κοινωνίας. Να συνταχθούμε με την αξιοκρατία, τον υγιή ανταγωνισμό, ενάντια στη διαφθορά και την κομματοκρατία. Να αφήσουμε πίσω μας οριστικά όλα αυτά που μας έφεραν ως εδώ. Να πάμε από το «όχι πια» στο «ποτέ ξανά».

Πίστευα και πιστεύω ότι με την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού σοσιαλισμού μπορούμε να χτίσουμε μία προοδευτική αντίληψη για το σήμερα και το αύριο που χρειάζεται η πατρίδα μας. Να δημιουργήσουμε τους όρους για μία εναλλακτική πρόταση προοδευτικής  διακυβέρνησης που θα γίνει πλειοψηφία μέσα στην κοινωνία. Μπορούμε να το καταφέρουμε. 
Είναι ευτυχές που η ΔΗΜ.ΑΡ αντιμετωπίζει το κρίσιμο ζήτημα της ανασυγκρότησης του δημοκρατικού σοσιαλισμού με όρους συστράτευσης, με αργά αλλά σταθερά βήματα. Με την υπευθυνότητα που απαιτεί η σοβαρή αυτή προσπάθεια και την οποία εγγυάται ο ίδιος ο Πρόεδρος, Φώτης Κουβέλης.
Σ’ αυτή τη μεγάλη συμμαχία δυνάμεων δηλώνω ενεργά παρών. Με τιμά ιδιαίτερα η ειλικρινής και ουσιαστική σχέση με τη ΔΗΜ.ΑΡ, τη ΔΗΜ.ΑΡ Ιωαννίνων και τον Φώτη Κουβέλη προσωπικά.
Για κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο που σέβεται τον εαυτό του το παρελθόν αποτελεί τιμή. Το ίδιο ισχύει και για μένα. Σέβομαι και τιμώ τους ανθρώπους που με στήριξαν, τους αγώνες που κάναμε, τα όνειρα και τις ελπίδες που κάποιες δικαιώθηκαν και κάποιες όχι, αφού  οι κοσμοϊστορικές αλλαγές που ζήσαμε επέβαλαν άλλες εθνικές προτεραιότητες. Αυτό που θέλω, όμως, να διαβεβαιώσω όλους είναι ότι η ΔΗΜ.ΑΡ είναι ένας χώρος πολυσυλλεκτικός, που σέβεται τις διαφορετικές απόψεις ακόμη και τη διαφορετική διαδρομή του καθενός. Αυτό που μας ενώνει είναι η προοδευτική αντίληψη για το σήμερα και το αύριο που χρειάζεται η πατρίδα μας.  
Στη ζωή μου έχω μάθει να δίνω μάχες. Και πιστεύω βαθιά ότι τη μάχη για μία προοδευτική στροφή της χώρας προς όφελος των πολλών αξίζει να τη δώσουμε μαζί.”
ΣΧΟΛΙΟ: Καλή δύναμη και  κρατάμε τη δέσμευσή του : " Να συνταχθούμε με την αξιοκρατία, τον υγιή ανταγωνισμό, ενάντια στη διαφθορά και την κομματοκρατία. Να αφήσουμε πίσω μας οριστικά όλα αυτά που μας έφεραν ως εδώ. Να πάμε από το «όχι πια» στο «ποτέ ξανά».

1 σχόλιο: