Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Κατάθεση στον ΟΟΣΑ της Σύμβασης για την αμοιβαία διοικητική συνδρομή σε φορολογικά θέματα

    Στο πλαίσιο της ετήσιας Υπουργικής Συνόδου των χωρών –μελών του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε σήμερα, 29/05/2013, τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ για την αμοιβαία διοικητική συνδρομή σε φορολογικά θέματα καθώς και το Πρωτόκολλο τροποποίησής της, τα οποία προσφάτως κυρώθηκαν από την Ελληνική Βουλή (νόμος 4153/2013, ΦΕΚ 116/Α’/ 23.05.2013).
  

  Η εφαρμογή της Σύμβασης έχει σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής και αποτελεί ένα αποτελεσματικό νομικό εργαλείο, που επιδιώκει να διευκολύνει τη διοικητική συνεργασία μεταξύ των φορολογικών αρχών των κρατών σε πολυμερές επίπεδο.
    Επίσης, η εφαρμογή της στην Ελλάδα θα διευκολύνει τον εντοπισμό των εισοδημάτων που φοροδιαφεύγουν και θα ενισχύσει το σύστημα είσπραξης των φόρων με τη συνδρομή άλλων κρατών, που δεν ανήκουν απαραίτητα στην Ε.Ε.
    Σε μία κρίσιμη χρονικά περίοδο για την οικονομία της χώρας επιβεβαιώνεται η δέσμευση της Ελλάδας να ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα στη φορολογική διαφάνεια και στην ανταλλαγή πληροφοριών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου