Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ποιος θα πληρώσει τις πολιτικές αποφάσεις της Δημ. Αρχής Ιωαννίνων;


Μεγάλη μείωση του ετήσιου ενοικίου που καταβάλει στο δήμο, κατά 40%, πέτυχε μέσω της δικαιοσύνης η μισθώτρια του πρώην «Ξενία» Ιωαννίνων και νυν Grand Serai , «Ακτή Αριάδνη» του επιχειρηματία Κώστα Μήτση

Την αρνητική αυτή εξέλιξη για τα οικονομικά του δήμου μετέφερε  στο
δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Γκόντας ,ο οποίος υπενθύμισε ότι η παράταξη του είχε προτείνει να αποδεχθεί ο δήμος το 20% που και η Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων της ΠΕ Ιωαννίνων είχε καταλήξει ομόφωνα, προειδοποιώντας ότι αν πάει στη δικαιοσύνη θα προκύψει περαιτέρω ζημιά.

Με τη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με τον κ. Γκόντα, το μίσθωμα που για το 2013 ήταν 893.000 ευρώ περίπου, μειώνεται στις 559.000 ευρώ, δηλαδή 40% και σε βάθος χρόνου η απώλεια για το δήμο φτάνει τα 9 εκ. ευρώ και το   ερώτημα   είναι : «ποιος θα χρεωθεί τη ζημιά;».

Απαντώντας ο κ. Δήμαρχος είπε ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρη πολιτική θέση 100%.!


A. L. : «Μπορείς να ξεγελάσεις  όλους τους ανθρώπους 
για ένα  διάστημα  και μερικούς ανθρώπους για πάντα, 
αλλά δεν μπορείς να ξεγελάσεις όλους τους ανθρώπους 
για πάντα»
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Με τέτοιες ξεκάθαρες πολιτικές αποφάσεις που μεγαλώνουν τις μαύρες τρύπες των οικονομικών του Δήμου και επιβαρύνουν τους πολίτες , θα είναι ωφελιμότερο  οι πολιτικές αποφάσεις να λαμβάνονται  ύστερα  από μεγάλη περίσκεψη  και συνεκτίμηση των υπαρχουσών κοινωνικών  συνθηκών, εκτός και αν  λαμβάνονται για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων… πέραν αυτών που έχουν κληθεί για να υπηρετήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου