Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Στα Γιάννενα στις 30 - 31 Μαΐου το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ


Ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαΐου, στις 10.00 το πρωί στα Γιάννενα οι διήμερες εργασίες του τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με κεντρικό θέμα συζήτησης και αίτημα:  Η ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστής στην ανασυγκρότηση της χώρας
Η κήρυξη των εργασιών θα γίνει από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, θα παρουσιάσει την κεντρική εισήγηση που θα αφορά στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης», με αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δομών και υπηρεσιών, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στους δήμους της χώρας στα τρία χρόνια εφαρμογής των μέτρων δημοσιονομικής σταθερότητας και τα οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά τις τεράστιες περικοπές των πόρων που έχουν γίνει την τελευταία τριετία.
Στις εργασίες του συνεδρίου έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και φορέων.
ΣΧΟΛΙΟ:Πιστεύουμε ότι όχι μόνον θα αναφερθούν  αλλά και  θα
ασχοληθούν και με τα θέματα   κακοδιοίκησης και κυρίως με θέματα διαχείρισης πράξεων υπεξαίρεσης  δημοσίου  χρήματος. Στα Γιάννινα έχουμε τους καλύτερους εισηγητές για τέτοια θέματα , προεξάρχοντος του κ. Δημάρχου. 
 Βέβαια ενδιαφέρουσες θα ήταν   και οι εισηγήσεις- αν βεβαιως υπάρξουν-  για την οικον. διαχείριση της ΔΕΥΑΙ  και της συγκρότησης  των δημοτικών παρατάξεων από τους κ.κ. Θεμελή και (Ν)άστον.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου