Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Κατολισθητικές ευαισθησίες αλλά κάρτ;


Οι κατολισθήσεις στο Μέτσοβο απέκτησαν ξαφνικά μεγάλο ενδιαφέρον για όλες τις βαθμίδες της διοίκησης: Δήμος Μετσόβου, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας και υπουργείο Υποδομών έχουν παρέμβει τις τελευταίες ημέρες με στόχο την επίλυση των προβλημάτων.
  
Απούσα βέβαια δεν μπορεί να ήταν  η Περιφέρεια Ηπείρου, μια και ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης είναι Μετσοβίτης.  Εκείνο όμως που μας προξενεί  ιδιαίτερη  εντύπωση είναι οι αναφορές της Περιφέρειας  στο δελτίο τύπου που εξέδωσε , όπου εμμέσως πλην σαφώς ασκεί κριτική στις άλλες πλευρές που επέδειξαν «ενδιαφέρον» αναφέροντας ότι:
«Είναι θετικό γεγονός το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται το τελευταίο διάστημα, από διάφορες πλευρές, για την περιοχή Μετσόβου καθώς με τη συνεργασία, όλων όσοι μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά μπορεί να επιτευχθεί η επίλυση τέτοιων σοβαρών ζητημάτων.  Ωστόσο δημιουργείται η αίσθηση ότι τα κίνητρα είναι περιστασιακού και επικοινωνιακού χαρακτήρα, καθώς – εκτός του Αν. Υπουργού Στ. Καλογιάννη - δεν υπήρξε ως σήμερα εκδήλωση ενδιαφέροντος, από όσους προβαίνουν σε δημόσιες τοποθετήσεις, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες και τις δράσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ως τώρα η Περιφέρεια».
   Τονίζει ακόμα ότι: «Η Περιφερειακή Αρχή είναι στη διάθεση όλων για να παράσχει πληροφορίες και παράλληλα εξαντλεί όλα τα περιθώρια άσκησης πίεσης προς τα Υπουργεία για την εξασφάλιση πιστώσεων αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τα αλλεπάλληλα ακραία καιρικά φαινόμενα που τα τελευταία τρία χρόνια πλήττουν την Ήπειρο»   και  διαβεβαιώνει ότι:  «Υπάρχει άμεση συνεργασία με το Δήμο Μετσόβου και είναι ευνόητο ότι όποιες άλλες παρεμβάσεις υποδειχθούν από το ΙΓΜΕ και μπορούν να υλοποιηθούν από την Περιφέρεια, θα γίνουν, τόσο στο Μέτσοβο, όσο και στο Ανήλιο.»  

    Με αφορμή την παραπάνω ανακοίνωση και, πέραν του  κακώς εννοούμενου πολιτικού ανταγωνισμού ,για τις κατολισθήσεις στο Δήμο Μετσόβου οφείλουμε να υπενθυμίσουμε,   ότι  ανάλογα  φαινόμενα κατολισθήσεων σημειώθηκαν και σε περιοχές του πρώην Δήμου Παμβώτιδας  ( Μουζακαίοι, Χαροκόπι, Δαφνούλα, Δροσοχώρι) και, μολονότι έχουν συνταχθεί προμελέτες , καμιά ευαισθησία και κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον ( ιδιαίτερα από το Δήμο Ιωαννιτών)  δεν επέδειξε  ως τώρα  κανείς  από τους παραπάνω αρμόδιους για την ολοκλήρωση των μελετών και τη χρηματοδότηση των παρεμβάσεων . Φαίνεται ότι έχει μεγάλη αξία να είναι κανείς Μετσοβίτης…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου