Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από την άσκηση των επαγγελμάτων: α) «ομοιοπαθητικός», β) «ασκών εναλλακτικές θεραπείες», γ) «ψυχοθεραπευτής» και δ) «λογοπαθολόγος-λογοθεραπευτής»



  Σε απάντηση υπομνημάτων που τέθηκαν στην Δ/νση Φορ. Εισοδήματος του Υπ. Οικονομικών αναφορικά με  τη Φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από την άσκηση των επαγγελμάτων: α) «ομοιοπαθητικός», β) «ασκών εναλλακτικές
θεραπείες», γ) «ψυχοθεραπευτής» και δ) «λογοπαθολόγος-λογοθεραπευτής» από άτομα που δεν έχουν την ιατρική ιδιότητα , ο Γ.Γ. Εσόδων   
με  εγκύκλιο του  αποφαίνεται τα εξής: Τα επαγγέλματα του «ομοιοπαθητικού» «εναλλακτικών θεραπειών», «ψυχοθεραπευτή» και «λογοθεραπευτή - λογοπαθολόγου - λογοπεδικού» που ασκούνται από άτομα που δεν έχουν την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία όπως π.χ. γιατρός ή ψυχολόγος, θεωρούνται ότι παρέχουν υπηρεσίες που προσιδιάζουν στην άσκηση παραϊατρικών επαγγελμάτων και εντάσσονται στα ελευθέρια επαγγέλματα της παρ.1 του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε..

Συνεπώς, οι εν λόγω επαγγελματίες, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του ΚΦΑΣ δεν είναι είναι υπόχρεοι στην έκδοση αποδείξεων από ταμειακή μηχανή και μπορούν να εκδίδουν θεωρημένη Α.Π.Υ. (για συναλλαγές με ιδιώτες) ή τιμολόγιο (αθεώρητο) για συναλλαγές με επιτηδευματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου