Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Η «Ντροπολογία» της αμνήστευσης ευθυνών για τα δάνεια των κομμάτων.


 Οι βουλευτές μας, οι οποίοι -τον περασμένο Ιούνιο- εκλέχθηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον έντασης και απειλής για το μέλλον του τόπου, δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι καιροί άλλαξαν. Και ότι θα πρέπει και αυτοί να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους. Και εάν δε μπορούν να το κάνουν αυτό, τότε το καλύτερο που θα έχουν να κάνουν, είναι να πάνε στα σπίτια τους.  Καθώς διανύουμε τον 4ο χρόνο της μνημονιακής ύφεσης, κάποιοι βουλευτές μας εξακολουθούν να παίζουν με τη νοημοσύνη μας και να μας κοροϊδεύουν.

Μόλις πριν λίγες μέρες (4/4/2013)και ενώ οι οικονομικοί εισαγγελείς,Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, ολοκληρώνουν την έρευνά τους για το σκάνδα λο της παράνομης χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, 3 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (ο κ. Δημήτριος Χριστογιάννης, βουλευτής Πιερίας, ο κ. Δημήτριος Τσουμάνης, βουλευτής Πρεβέζης και ο κ. Διονύσης Σταμενίτης, βουλευτής Πέλλας), κατέθεσαν τροπολογία, σύμφωνα με την οποία “Δεν συνιστά απιστία κατά τη έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα για τον πρόεδρο τα μέλη του Δ.Σ και τα στελέχη των τραπεζών, η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως αυτός οριοθε  τείται κατά νόμο καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και β) τηρήθηκαν, κατά τη χορήγησή τους, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΠΔΕ)”. Και βεβαίως, η τροπολογία ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία...

Με άλλα λόγια, τί και εάν τα στελέχη των τραπεζών παραβίασαν το νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, τί και εάν οι τράπεζες έχουν πλέον χρεοκοπήσει και τις ξεπληρώνει ο ελληνικός λαός, τί και εάν -μέσα από τη νοοτροπία αυτού του είδους- η χώρα έχει χάσει την ανεξαρτησία της, κανείς δε θα πρέπει να τιμωρηθεί. Η πράξη αυτή συνιστά μία βαρύτατη και θρασύτατη προσβολή προς τον ελληνικό λαό! Μία προσβολή η οποία δε θα πρέπει να μείνει ατιμώρητη.

 Δημοσιεύουμε την  τροπολογία  του άρθρου 78 του ψηφισθέντος Ν/Σ με τον τίτλο: «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις»

                                                                    Άρθρο  78
Δεν συνιστά απιστία κατά την έννοια τωνάρθρων256και390 του Ποινικού Κώδικα,
Για τον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και  τα στελέχη των Τραπεζών, η σύναψη δανείων
Πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο, καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις : α)  υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και β) τηρήθηκαν, κατά τη χορήγηση τους, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου