Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Σύλληψη για το .μυθικό χρέος των 6,38 δισ. της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή προς το Δημόσιο!


Είναι ένα από τα ποσά που βρίσκονται στην λίστα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, το οποίο, βεβαίως, δεν πρόκειται να εισπραχθεί...Για το  μυθικό πρόστιμο των ...5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε επιδικασθεί από το Δημόσιο στην Ακρόπολις Χρηματιστηριακή συνελήφθη ο Κανάρης Τσόλης  κατόπιν  παραγγελίας του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο με την ιδιότητα του πρώην μέλους Δ.Σ στην εταιρεία ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. 
Οι οφειλές του ανωτέρω προς το Δημόσιο ανέρχονται στο ποσό των 6,38 δισ. ευρώ και το συγκεκριμένο πρόστιμο είχε επιβληθεί  για την εμπλοκή  στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων  και αφορούσε υπόθεση εικονικών τιμολογίων.Φυσικά, αυτό το ποσό που αντιστοιχεί στο ...3% του ΑΕΠ δεν είναι δυνατό να εισπραχθεί. Είναι, όμως, χαρακτηριστικό ότι περιλαμβάνεται στις ληξιπρόθεσμες προς το Δημόσιο οφειλές, οι οποίες κατά καιρούς βρίσκονται με ...τριβές στο επίκεντρο των συζητήσεων των ελεγκτών της τρόικας με την δημόσια διοίκηση.
Υ/Γ: Το ανωτέρω ποσό που αποτελεί σχεδόν τα 2/3 των περικοπών  για μισθούς και συντάξεις  αν είχε  εισπραχθεί δεν θα χρειαζόταν οι περαιτέρω περικοπές. Ποιος μετά μας φταίει; Νομίζω υπάρχει ονοματεπώνυμο με λίγη σκέψη αποκαλύπτεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου