Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Μπουλντόζες ξανά στην Ιόνια Οδό πριν από το Πάσχα.

 Ο συντοπίτης μας  Υφ. κ. Στ. Καλογιάννης στην κοινή συνέντευξη τον Υπουργό  κ. Χατζηδάκη, αφού αρχικά τον ευχαρίστησε θερμά  για τα καλά του λόγια στη συνέχεια παίρνοντας τον λόγο  δήλωσε τα εξής:
Πραγματικά είναι μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή καθώς υλοποιείται ο πρώτος, ο μεγάλος στόχος που είχαμε θέσει εξ αρχής κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού του κ. Σαμαρά, να επανεκκινήσουν τα έργα στις συμβάσεις παραχώρησης στους μεγάλους
αυτοκινητόδρομους της χώρας.
Στη κατεύθυνση αυτή συμφωνήσαμε με τους παραχωρησιούχους και τους κατασκευαστές και τα έργα ξεκινούν πράγματι μετά από μια διετία ακινησίας. Οι συμφωνίες αυτές βεβαίως θα κατατεθούν στη Βουλή μαζί με τις συμβάσεις προς κύρωση.
Οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές, επίπονες. Γνώμονας όλων μας ήταν και παραμένει η προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου. Πρέπει να επαναλάβω κι εγώ ότι με την επανεκκίνηση των έργων θα δοθεί μεγάλη ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη, θα δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και βεβαίως με την ολοκλήρωση αυτών των αξόνων η χώρα θα αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο και ασφαλέστατο οδικό Δίκτυο.
Μας ενδιαφέρει παράλληλα όπως έχω ξαναπεί η αναζωογόνηση των τοπικών κοινωνιών απ’ όπου διέρχονται οι συγκεκριμένοι άξονες παραχώρησης, τοπικές κοινωνίες και περιοχές που τα προηγούμενα χρόνια έχουν υποφέρει, αν μου επιτρέπεται η έκφραση.
Στα μικρότερα ή μεσαίου μεγέθους έργα τα οποία, είτε δημοπρατήσαμε από το προηγούμενο διάστημα είτε έχουμε προγραμματίσει να δημοπρατήσουμε αμέσως μετά, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δις ευρώ περίπου, προστίθενται και οι τέσσερις συμβάσεις παραχώρησης. Τα οφέλη για την οικονομία και για την κοινωνία θα είναι πολλαπλασιαστικά.
Υ/Γ. Η επανεκκίνηση των έργων αποτελεί το καλύτερο Πασχαλινό δώρο τόσο για την Ήπειρο όσο και για την οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου