Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Aποκάλυψη: Η Deutsche Bank έκρυψε ζημιές 12 δισ. ευρώ.


Η Bundesbank ξεκίνησε έρευνα για τις κατηγορίες ότι η Deutsche Bank έκρυψε ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων από πιστωτικά παράγωγα κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, γράφουν οι Financial Times.


Οι επιθεωρητές της γερμανικής κεντρικής τράπεζας έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στην Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο έρευνας για τις καταγγελίες ότι η υποτίμηση της αξίας πιστωτικών παραγώγων επέτρεψε στην Deutsche Bank να κρύψει ως και $12 δισ. σε ζημίες, βοηθώντας την να αποφύγει μια διάσωση από την κυβέρνηση.
Σχεδιάζουν να υποβάλλουν ερωτήσεις σε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πρώην υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν γνώση των συναλλαγών της Deutsche Bank σε σύνθετα πιστωτικά παράγωγα – γνωστά και ως leveraged super senior trades – από το 2006 ως το 2009.Η έρευνα της Bundesbank ανοίγει ένα νέο μέτωπο στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η SEC είναι μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών που διερευνούν τις καταγγελίες, που αναφέρθηκαν το Δεκέμβριο στους Financial Times.H Deutsche Bank έχει αρνηθεί τις κατηγορίες. Την Τετάρτη η τράπεζα επανέλαβε ότι οι καταγγελίες «έχουν γίνει εδώ και πάνω από δυόμιση χρόνια» και «αποτελέσαν το αντικείμενο προσεχτικής και ενδελεχούς έρευνας νομικής εταιρείας, η οποία τις βρήκε εντελώς ανυπόστατες».

Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε ότι οι κατηγορίες αυτές προέρχονται από ανθρώπους χωρίς ευθύνη ή προσωπική γνώση βασικών δεδομένων και πληροφοριών, σημείωσε η Deutsche Bank. «Συνεργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τις ρυθμιστικές μας αρχές στο ζήτημα αυτό».
Υ/Γ. Πιστεύουμε  ότι ο εξυγιαντής Σόιμπλε και η κ. Μέρκελ θα δώσουν τις οφειλόμενες απαντήσεις για τα  του οίκου τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου