Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Με νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζεται προβλέπεται σε δύο δόσεις ο Φ.Π.Α. αλλά με 10 ευρώ προκαταβολή .



Όχι τρεις αλλά δύο θα είναι οι δόσεις καταβολής του ΦΠΑ, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Ωστόσο για προκαταβολή θα αρκούν ακόμα και δέκα ευρώ αντί του 40% του ποσού που ισχύει σήμερα.

 Το νομοσχέδιο που καταρτίζεται  θα συμπεριλαμβάνει και μία σειρά από άλλες παρεμβάσεις, που συμφωνήθηκαν με την τρόικα και οι οποίες θα ρυθμίζονται. Μεταξύ αυτών:
*Τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία σε 48 δόσεις.
*Την αύξηση του ορίου οφειλών για την άσκηση ποινικής δίωξης σε φορολογούμενους από τις 5.000 που είναι σήμερα στις 10.000 ευρώ.
*Τις ανεπίδεκτες είσπραξης οφειλές. Έτσι θα χαρακτηρίζονται οι οφειλές όταν διαπιστωμένα ο οφειλέτης δεν έχει περιουσιακά στοιχεία. Αυτές θα μπαίνουν στο αρχείο και σε περίπτωση που θα εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία στο μέλλον θα ανασύρονται.
*Τη διοικητική επίλυση φορολογικών διαφορών, έτσι ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες και να μην καταλήγουν όλες στα φορολογικά δικαστήρια.
*Την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της ΓΓ Εσόδων με όλες τις φορολογικές αρμοδιότητες και αρμοδιότητες της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων.
*Τη μείωση του ΕΕΤΗΔΕ κατά 15% και την παράταση της είσπραξης του μέσω ΔΕΗ έως το τέλος του έτους.
Επίσης θα συμπεριλαμβάνονται σειρά μέτρα για το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, η ρύθμιση για τα ενήμερα στεγαστικά δάνεια αλλά και οι ρυθμίσεις για την αποχώρηση 15.000 υπαλλήλων απ' το Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου