Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΔΝΤ στην ΕΚΤ: Τυπώστε χρήμα" για να βγείτε από την ύφεση.


 Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ καθώς και ο Διευθυντής του Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον, κάλεσαν σήμερα τους ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν αποφασιστικά μέτρα ώστε να ενδυναμώσουν τις προοπτικές της Ευρώπης για ανάπτυξη και να αποφύγουν τον κίνδυνο της οικονομικής στασιμότητας.
Στην ομιλία του σε φόρουμ στο Λονδίνο, ο διευθυντής του Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον, μίλησε θετικά για τα “σημαντικά βήματα που έχει κάνει η ευρωζώνη” και
προέτρεψε για περισσότερες μεταρρυθμίσεις, “για να καταφέρει να προσπεράσει την κρίση και να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”
Ο Λίπτον μίλησε εμφατικά για “το ρίσκο της στασιμότητας που δεν είναι κάτι μακρινό, αφού ήδη καταγράφεται αδυναμία ανάπτυξης και μισοτελειωμένες μεταρρυθμίσεις”. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως θα έπρεπε “να λάβει επιπρόσθετα και ανορθόδοξα μέτρα” για να αποτρέψει την πτώχευση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την έλλειψη ρευστότητας, προφανώς εννοώντας παρόμοιες κινήσεις με αυτές της αμερικανικής FED καθώς και τις πρωτοβουλίες της Τράπεζας της Ιαπωνίας.
Παράλληλα, ο Ν. Λίπτον, ζήτησε την ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με την Τραπεζική Ενοποίηση και την Ενιαία Εποπτική Αρχή την οποία αποκάλεσε “σημαντικό βήμα” και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Ευρώπη θα καταφέρει να διαχειριστεί αποτελεσματικά αυτή την κρίση όπως άλλωστε έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.
Υ/Γ: Ύστερα και από τις επιτυχίες των γερμανικών ομάδων δεν ακούει τίποτε ο Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου