Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Έξω από το πρόγραμμα LEADER το Διατηρητέο Δημ. σχολείο Κουτσελιού.



Μνημείο Κουτσελιού
  Είχαμε ασχοληθεί σε προηγούμενη ανάρτησή μας  με  το Διατηρητέο Δημ. Σχολείο Κουτσελιού    με  σκοπό  την   αποκάλυψη του ντόπιου πολιτικού ψέματος., αναφορικά με την πορεία της αναπαλαίωσης αυτού.
  Ως γνωστόν το σχολείο χαρακτηρίστηκε  το 2004 (Απόφ. αριθ. ΥΠΠΟ/ΔΙΝΕΣΑΚ/64924/1577 ΦΕΚ τ.β 1919/11-10-2004),      ύστερα από ενέργειες της  Δημ. Αρχής  του Δήμου Παμβώτιδος (περιόδου 2003-2006) , από το Υπ. Πολιτισμού  ως Μνημείο. Μετά τον χαρακτηρισμό ως  διατηρητέο, εγγράφηκε   το έτος 2006    πίστωση ποσού  96.000€ στο  Πρόγραμμα  «ΘΗΣΕΑΣ» με τον τίτλο « Ανάδειξη, προστασία παλαιών χαρακτηρισμένων  Δημ. σχολείων Δήμου Παμβώτιδας».
    Ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Κουτσελιού με την ευαισθησία που τον διακρίνει συνέταξε   σχετική προμελέτη και αναζητούσε μέσω της δημ. αρχής  την ένταξή του  για  χρηματοδότηση στο πρόγραμμα  LEADER – ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ  ΕΡΓΑ  .
 Έλαβε μάλιστα αρκετές διαβεβαιώσεις για υποβολή  από το Δήμο πρότασης  ένταξης του παλιού και διατηρητέου δημ. σχολείου στο πρόγραμμα LEADER – ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ  ΕΡΓΑ  (Άξονας 4 του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» ΠΑΑ) .
     Δυστυχώς,  το Δημοτικό Συμβούλιο με την με αρ.  78/2013  Απόφασή του στη συνεδρίαση της 13/2/2013 αποφάσισε να αφήσει απέξω το πιο ώριμο και δίκαιο αίτημα του Πολιτιστικού  Συλλόγου Κουτσελιού, καθότι πρόκειται για την αναπαλαίωση του μοναδικού διατηρητέου  σχολικού κτιρίου και στη θέση του να  υποβάλλει προτάσεις για  ένταξη  των ακόλουθων  πράξεων με έγκριση μάλιστα και των σχετικών μελετών τους:
- Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου παλιού δημ. σχολείου και κοινόχρηστων  χώρων εντός του οικισμού Χαροκοπίου.
-  Ανάδειξη της περιοχής  «Αετός» Τ.Κ. Δαφνούλας.
- Αποκατάσταση και αναβάθμιση  περιοχής οχυρών Μπιζανίου.
-Εκσυγχρονισμός και Ανάπτυξη  Τουριστικής Προβολής του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Ιωαννίνων  και
- Κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) στον οικισμό Λυκοστόμου.    Χωρίς να θεωρηθεί ότι η ενημέρωση των λόγων απόρριψης  στρέφεται κατά της ένταξης των παραπάνω έργων, οφείλει  ο Δήμαρχος και   οι εμπλεκόμενοι κ.κ. Βίνης, Γιωτίτσας, Μπέγκας, Βήκας , Μασσαλάς κ.ά  να  ενημερώσουν αναλυτικά  τους  δημότες  της Τ.Κ. Κουτσελιού  για τους λόγους  της μη επιλογής.
   Την ίδια υποχρέωση της δημοσιοποίησης του θέματος έχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος με τον Πρόεδρο  του τοπικού συμβουλίου Κουτσελιού , όχι τόσο για την πολιτιστική παραγωγή έργου, όσο  για το χρέος απέναντι σε ένα πιστοποιημένο πολιτιστικό ΜΝΗΜΕΙΟ.
  ΣΗΜ: Την  σχετική απόφαση με  ΑΔΑ: ΒΕΤ6ΩΕΩ-51Ε μπορείτε να την αναζητήσετε μέσω του διαδικτύου αλλά και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου   κ. Γιωτίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου