Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Είκοσι πολίτες εξεδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συμπολίτες και Συμπολίτισσες

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές και με τους ίδιους πρωταγωνιστές.
Αυτό το έργο παρακολουθούμε όταν ακούμε τον πρώην και νυν δήμαρχο να αυτοχρίζονται  τώρα  ως υποψήφιοι  για τη δημαρχία για μια ακόμη φορά. Επί 14 συνεχή  χρόνια παρακολουθούμε την ανακύκλωση συγκεκριμένων προσώπων, πρακτικών και πολιτικών, με μοναδικό σκοπό τους «να μας σώσουν» για μια ακόμη φορά.

Αλήθεια, πόση σωτηρία μάς χρωστάνε ακόμη;
                                                                             
Όλα αυτά τα χρόνια αναδείχθηκε περίτρανα η αλαζονεία, ο λαϊκισμός και η ανεπάρκεια, ενώ οι πολίτες καταδικάστηκαν να βρίσκονται θεατές  στο περιθώριο, ανήμποροι και ανυπεράσπιστοι.
Γι’ αυτούς τους λόγους η πόλη και τα χωριά του Δήμου μας πληρώνουν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία των τελευταίων δημοτικών αρχών.
 Κάποιοι δεν κατανόησαν ότι το να υπηρετεί κανείς την πόλη του είναι τιμή και όχι επάγγελμα.
Η μόνη συνεπής πράξη τους είναι η τυφλή υποταγή στις ακολουθούμενες μνημονιακές πολιτικές των κυβερνώντων, προκειμένου να εμφανιστούν σ’ αυτούς αρεστοί, αδιαφορώντας για την εξαθλίωση των πολιτών, την καταστροφή των επαγγελματιών, την διάλυση των δομών του δήμου.
Επί τέλους, μαζί με το τέλος της προσωπικής τους βεντέτας, που ταλανίζει το δημαρχείο, πρέπει να μπει τέλος και στην άθλια διαχείριση της μιζέριας. Απόδειξη αυτού είναι η δημόσια δήλωση στυλοβατών της δημοτικής αρχής που αναγνωρίζουν ότι αδυνατούν να διοικήσουν και να λειτουργήσουν τις υπηρεσίες του δήμου, με σκοπό να προσφέρουν έργο και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

 Τι άλλη απόδειξη περί της ανεπάρκειάς τους χρειαζόμαστε;

Φαίνεται πλέον πως δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε τα πια απλά πράγματα που χρειάζεται ο Δήμο   και οι συμπολίτες μας όπως,

- Κοινωνική πολιτική στις δύσκολες μέρες που περνάμε,
-Χρηστή  διαχείριση των οικονομικών του Δήμου,
-Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της λίμνης μας,
-Ουσιαστική φροντίδα στα απλά και καθημερινά προβλήματα των πολιτών στις συνοικίες και τα χωριά.

Ως πολίτες αυτού του δήμου ανησυχούμε για την πορεία του και ενώνουμε κι εμείς τον δικό μας προβληματισμό με αυτόν που εξέφρασαν με την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ τους οι οχτώ συμπολίτες μας τον Ιούλιο 2013, για μια πορεία που θα καταστήσει την πόλη μας αντάξια του ιστορικού της ρόλου και θα κάνει τους πολίτες άξιους και υπερήφανους, όπως πραγματικά τους αξίζει.
Σ’ αυτή την ανιδιοτελή πορεία καλούμε κι εμείς τους συμπολίτες μας να συμπορευτούν και να μην παραμείνουν απλοί, αδιάφοροι και ανήμποροι θεατές.

Ήρθε επιτέλους η ώρα του πολίτη.

Τώρα κανείς δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός και αμέτοχος, γιατί τότε, για μια ακόμη φορά, θα γίνουμε συνυπεύθυνοι για την κατάντια και την απαξίωση.
                                       

  Ιωάννινα    Νοέμβρης 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου