Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης, την κατηγόρησε πως εξαπάτησε τους πολίτες και είπε «χαρίζετε εκατομμύρια στην διαπλοκή και φιμώνετε για χάρη της την ΕΡΤ», ενώ πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας για να σταματήσει η πορεία της χώρας προς την οικονομική καταστροφή και η απαξίωση της δημοκρατίας.
Ως ελεύθερος πολίτης, χαιρετίζω την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της αναποτελεσματικής  συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως πρέπει  να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος από μηδενική βάση και να πρκύψει το καλύτερο για τη Χώρα μας. Ως  ελεύθερος πολίτης θα δώσω τη μάχη  για την αλλαγή και  ανατροπή της εφαρμοζόμενης  κυβερνητικής πολιτικής. 
 Τι ακριβώς προβλέπει το άρθρο 142 (πρόταση δυσπιστίας)
1. H Βουλή μπορεί με απόφασή της να απoσύρει την εμπιστοσύνη της από την Κυβέρνηση ή από μέλος της ύστερα από πρόταση δυσπιστίας. H πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπoγραμμένη από τo ένα έκτο (1/6) τoτουλάχιστον των Βουλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα oπoία θα διεξαχθεί η συζήτηση.
2. H πρόταση δυσπιστίας υπoβάλλεται στον Πρόεδρο σε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής.
3. Aν διαπιστωθεί ότι η πρόταση υπoγράφεται από τoν ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό Βουλευτών, η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες, εκτός αν η Κυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.
4. Mε την επιφύλαξη της ευχέρειας πoυ παρέχει η προηγούμενη παράγραφος στην Κυβέρνηση, η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας αρχίζει δύο ημέρες μετά την υπoβολή της και τελειώνει τo αργότερο τη δωδέκατη νυκτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξή της με oνoμαστική ψηφοφορία, που διεξάγεται σύμφωνα με την παράγραφο 3 του προηγούμενου άρθρου.
5. H συζήτηση αρχίζει με την ομιλία δύο Βουλευτών από εκείνους που υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας και ορίζονται με ανάλογη εφαρμογή τoυ άρθρου 91 παρ. 5. H εγγραφή των άλλων ομιλητών γίνεται έως τo τέλος της ομιλίας των δύο Βουλευτών του προηγούμενου εδαφίου. Kατά τα λοιπά η συζήτηση και η ψηφοφορία διεξάγονται σύμφωνα με τις παραγράφους 3 έως 5 τoυ προηγούμενου άρθρου.
6. Πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υπoβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπoγράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμoύ των Βουλευτών.
7. Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία τoυ όλου αριθμoύ των Βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου