Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τις προγραμματικές θέσεις της δημ. Παράταξης ¨ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ- ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» για την προστασία του περιβάλλοντος !

        Γνώρισα τον κ.  Μίλτο Μπούκα την προεκλογική περίοδο και  είχα μία στενή συνεργασία μαζί του στη σύνταξη των  δέκα  προγραμματικών θέσεων της σημερινής δημοτικής  αρχής. Υπήρξαμε οι δύο  από τους τρεις  «πνευματικούς» συντάκτες του προγραμματικού κειμένου, εγώ για τα Οικονομικά-Διοικητικά και ο κος Μπούκας για το Πράσινο προφίλ του Δήμου, την Προστασία του Περιβάλλοντος, την Ανάδειξη του Οικοσυστήματος της Παμβώτιδας και του Λιμνιαίου Τουρισμού. Οι θέσεις του  «περί βιώσιμης ευημερίας» καταγράφηκαν και στα τότε έντυπα, ως απόλυτα χρήσιμες και εφαρμόσιμες.

     Σήμερα διώκεται, γιατί έμεινε «πιστός» στο «πνευματικό» του έργο ως άοκνος εργάτης τουλάχιστον για είκοσι  χρόνια  της Πολιτικής Οικολογίας, με τη Δημ. Αρχή  όχι μόνον απούσα αλλά και υπόλογη απέναντι στους πολίτες  για τη μη υλοποίηση των προγραμματικών της θέσεων  που αφορούν  στην προστασία του περιβάλλοντος.

        Ως πρώην Δήμαρχος του όμορου πρ. Δήμου Παμβώτιδας,  που ταλαιπωρήθηκα στις ποινικές αίθουσες με τους συναδέλφους της παράταξής  μου  για πέντε και πλέον χρόνια  κατηγορούμενος  για παράβαση καθήκοντος, λόγω μη χορήγησης   αδειών   για την εγκατάσταση νέων πτηνοτροφικών  μονάδων , δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον  αγωνιστή για την υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος  κ. Μπούκα,  γιατί η Λίμνη αποτελεί το «Συνταγματικό» χάρτη βιωσιμότητας των Ιωαννίνων μέσα από το σεβασμό στη φύση προς χάρη των επόμενων γενεών.

   Η  κατάθεση  της αγωγής , που δε συνάδει με τα αθλητικά και περιβαλλοντικά ιδεώδη,  θα έπρεπε να είχε ως αποδέκτες όχι αυτούς που  διαχρονικά   υπερασπίζονται  ανιδιοτελώς  την προστασία του περιβάλλοντος και του τόπου μας, αλλά  αυτούς που από  θέσεις ευθύνης ακυρώνουν τις προγραμματικές  δεσμεύσεις  τους και αδιαφορούν  για την προστασία του .

        Η προσπάθεια ποινικοποίησης των ιδεών και του ελέγχου μέσω της πολιτικής κριτικής απ’ όποια κέντρα κι αν προέρχεται, δημιουργεί σκιές στη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία της Πολιτείας.

     Θέματα  που έπρεπε να λύσει η Πολιτεία και η Δημ. Αρχή έγκαιρα,   δυστυχώς μεταφέρονται   σε άλλες αίθουσες  για επίλυση  και  γι΄αυτό  αισθάνομαι την υποχρέωση  να   σταθώ αλληλέγγυος  στο διωκόμενο αγωνιστή  Μίλτο Μπούκα  και να καταγγείλω την προσπάθεια φίμωσης της πολιτικής κριτικής, συστατικού της  δημοκρατίας και της διαφάνειας την οποία ασκώ δημόσια και εγώ τα τελευταία χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου