Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τι παρέλειψε στην συνέντευξή του για την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος κ. Φίλιος.


    Συνέντευξη για την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ   και για τα έργα της  ΔΕΥΑΙ έδωσε ο Δήμαρχος κ. Φίλιος . Όπως αναφέρεται στο  εκλαϊκευμένο Δελτίο Τύπου,  ο Δήμαρχος καυτηρίασε την απουσία του Υπουργού Εσωτερικών από τη Συνέλευση υπογραμμίζοντας ότι  δεν κάνει γι αυτή τη δουλειά  και  για το  μόνο που ενδιαφέρεται   είναι ο εκλογικός νόμος.
     Τόνισε ότι  η Κυβέρνηση προγραμματίζει περαιτέρω μείωση των πόρων των Δήμων κατά 100 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2013  με τη συνολική μείωση των πόρων κατά την τελευταία 4ετία (2009 – 2014) να  ανέρχεται στο 60%.
    Αναφορικά με  την καταπολέμηση της αδιαφάνειας και των περιττών δαπανών, η Κυβέρνηση έχει οδηγηθεί στην ψήφιση σωρείας αντιφατικών νομοθετημάτων και εγκυκλίων που δυσκολεύουν αντί να διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών.
  Ξόρκισε το Οικονομικό Παρατηρητήριο των Δήμων, το οποίο έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τις συνταγματικές διατάξεις για τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων  και τόνισε  ότι:
«Εάν πράγματι η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, εάν θέλει να αλλάξει το Κράτος, εάν επιθυμεί να μας απαλλάξει από αυτή τη γραφειοκρατική παράνοια, ας παρουσιάσει ένα σχέδιο εξορθολογισμού αυτών των απίστευτων ελέγχων που κοστίζουν σε χρόνο και αποτελούν μεγάλη σπατάλη πόρων, ισοδύναμη με το 7,2% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ».
   Μελετώντας  το δελτίο τύπου  αβίαστα συνάγεται ότι ο Δήμαρχος κατά τα ειωθότα  προσαρμόζει το λόγο του σύμφωνα με το ακροατήριο και την πολιτική του στόχευση.  Έτσι , επιτέθηκε  στον Υπουργό για την απουσία του από τη συνέλευση,  τις κυοφορούμενες  αλλαγές στον σχεδιαζόμενο εκλογικό νόμο, την εισαγωγή του παρατηρίου , τις περικοπές των επιχορηγήσεων,  του ς ελεγκτικούς μηχανισμούς και  ζήτησε , εάν πράγματι η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, να παρουσιάσει ένα σχέδιο εξορθολογισμού για την απαλλαγή αυτών των απίστευτων ελέγχων που κοστίζουν σε χρόνο και αποτελούν μεγάλη σπατάλη πόρων, ισοδύναμη με το 7,2% του ΑΕΠ.!
 Άλλο τίποτε δεν βρήκε!  Άραγε, Τα μεγάλα θέματα της  επανεξέτασης του Καλλικράτη, της καταδυνάστευσης του πολίτη από τις μνημονιακές πολιτικές  και της ανασυγκρότησης του κινήματος για κεντροαριστερά πορεία  δεν τον απασχόλησαν καθόλου τον  μαθουσάλα  της τοπικής  αρχής  απερχόμενο Δήμαρχο κ. Φίλιο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου