Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Τ. Δ. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ πραγματοποίησε με επιτυχία την ημερίδα στο Κουτσελιό με θεμα: Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

   Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε  η ενημερωτική ΗΜΕΡΙΔΑ που οργάνωσε   ο Μορφωτικός  Πολιτιστικός  Αιμοδοτικός  Σύλλογος  Κουτσελιού  την Κυριακή 24 Νοεμβρίου   με αντικείμενο την "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ". Στην ημερίδα  παρευρέθηκαν   εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων . Ο κ. Δ/ντής του  Γυμνασίου Κουτσελιού, ο  πρόεδρος του Τ. Σ. κ. Χρήστος Δόσης και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Κουτσελιού κ. Σ. Διαμάντης.

  Οι  εργασίες της Ημερίδας  άρχισαν με το καλοσώρισμα των εκπροσώπων  από τον πρόεδρο  του  Συλλόγου Κουτσελιού  Ξενοφώντα Δρόσο, ο οποίος τους ευχαρίστησε για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα και την συμμετοχή τους στην ημερίδα.

Οι εισηγητές  από το Π .Γ. Ν. Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ κ.κ. Γ. Δέντσικας  με θέμα:  ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ,  Κίστη  Βαρβάρα  επισκέπτρια   με θέμα: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ και ο  Ν.  Τζίμας  συνταξιούχος δάσκαλος μέλος της  Συμβουλευτικής Επιτροπής της Π,. Ο. Σ . Ε.  Α.  με θέμα:Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.

Στη συνέχεια ακολούθησε  συζήτηση  πάνω στις εισηγήσεις  από τους εκπροσώπους των Συλλόγων   για τον τρόπο οργάνωσης της αιμοδοσίας στο Σύλλογο τους. Ο Δ/ντής του Γυμνασίου Κουτσελιού κ. Πλακαλής  έκανε εκτεταμένη αναφορά στο πρόγραμμα που αφορά τον τρόπο ενημέρωσης των μαθητών για την εθελοντική αιμοδοσία.

 Επίσης ιδιαίτερη συζήτηση έγινε  με την ταμία του  Πολιτιστικού Συλλόγου Χαροκοπίου κ. Αικατερίνη Γεωργούλα και το μέλος  του συλλόγου κ. Αριστέα Τζόκαρη, αναφορικά  με τον τρόπο προσέλκυσης των ατόμων   για  εθελοντική προσφορά αίματος.

Παρότι έγινε πλήρης ενημέρωση  όλων των φορέων της  Δ. Ε. Παμβώτιδας   δεν υπήρξε απόλυτη ανταπόκριση  στην πρόσκληση  για την εκδήλωση.

Όμως ο αγώνας του Συλλόγου θα συνεχισθεί. Γιατί αν δεν επιμείνεις   στις προσπάθειες σου δεν θα επιτευχτεί ο σκοπός . Και ο σκοπός είναι η αύξηση  του αριθμού  των μονάδων αίματος στη χώρα μας μέσω των Συλλόγων.. Γιατί αν όλοι οι φορείς της χώρας  μας έδιναν τουλάχιστον 15 μονάδες αίμα  σε κάθε αιμοληψία   δεν θα υπήρχε πρόβλημα σε αίμα για τη χώρα μας.

Η έλλειψη αυτή οφείλεται  κυρίως  στις πολιτικές που εφαρμόζει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,, που απαξίωσε  την αμφικτιονία των Συλλόγων  των μελών της Π. Ο. Σ.  Ε  Α.  που είναι η μεγαλύτερη ομοσπονδία. Δεν έστειλε ούτε ένα εκπρόσωπό της , όπου με τηλεγράφημα  της  πρόβαλλε  αστείες δικαιολογίες  για την εκπροσώπηση της.  Έτσι η Ελλάδα δεν θα γίνει αυτάρκης σε ΑΙΜΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου